Zobrazit na mapě

Přehradní nádrž Souš

Přírodní zajímavosti

V blízkosti Jablonce nad Nisou se na řece Černá Desná nachází přehradní nádrž Souš. Byla vybudována na počátku 20. století na ochranu území pod přehradou před povodněmi. Hráz je dlouhá 364 metrů a vysoká 21 metrů.

Až do roku 1974 sloužila přehradní nádrž Souš i k rekreačním účelům. Od tohoto roku je po nutných úpravách určena pro zásobování Jablonecka pitnou vodou. Leží v překrásném prostředí Jizerských hor na místě, ze kterého můžete podniknout mnoho výletů na krásná a zajímavá místa. Jsou to především vodopády na Černé Desné, horské sedlo Smědava, hora Jizera, Lázně Libverda nebo známé poutní místo Hejnice.

V bezprostřední blízkosti se nachází i několik lyžařských areálů a rozhledna Tanvaldský Špičák.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehradní nádrž Souš je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehradní nádrž Souš je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku se společenskou místností leží na atraktivním klidném místě u lesa přímo na turistické stezce vedoucí do vrcholových partií Jizerských hor.

5 ložnic / max 21 osob
číslo chaty: 2299

Prostorná kvalitně zařízená horská chalupa se saunou na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, posezení, krb) na atraktivním klidném místě pod lesem s krásným výhledem do údolí.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1503
V blízkosti Jablonce nad Nisou se na řece Černá Desná nachází přehradní nádrž Souš. Byla vybudována na počátku 20. století na ochranu území pod přehradou před povodněmi. Byla několikrát rekonstruována, došlo ke zvýšení a zpevnění hráze. Hráz je dlouhá 364 metrů a vysoká 25 metrů. 

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Velmi pěkně nově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril) leží v kopci nad městem v atraktivním horském prostředí ideálním pro turistiku po Jizerských horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1848

Rezervováno 27. 3.

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Dnes zobrazeno 9x

Pěkná prostorná chalupa k pronájmu leží ve velké oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) s jezírkem a protékajícím potůčkem v malebném horském prostředí u lesa zcela na okraji obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2045

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Akceptované poukázky a asociace