Hojná Voda je malá vesnice v Novohradských horách, leží ve výšce 770 m n.m. První zmínky o této vísce jsou z roku 1533. Dříve bývala Hojná Voda vyhledávané lázeňské místo, byl tu totiž objeven léčebný pramen. Lázeňské procedury si tu dopřával i Petr Vok z Rožmberka. 

Určitě navštivte sluneční bránu (čtyři žulové sloupy)se zavěšeným zvonem "Setkání". Věnoval ho německý zvonař Rudolfem Perner, kterého po válce odsunuli z Čech. Zvon váží téměř tři tuny a můžete si na něj zazvonit. Hlas Zvonu Setkávání je slyšet údolím v neděli v 19 hodin, od Velikonoční neděle do konce roku.

 

Fotogalerie - Hojná voda

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hojná voda je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hojná voda je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 21x

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorem (bazén, stolní tenis, posezení, gril, ohniště) leží v obci v malebné krajině na rozhraní Novohradských hor, Třeboňska a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2291

Zcela nová atraktivní prostorná chalupa v oplocené zahradě (bazén, vířivka, stolní tenis, trampolína, terasa - posezení, gril, zahradní domek, kolárna) na malebné polosamotě s krásným výhledem k lesu.

6 ložnic / max 17 osob
číslo chalupy: 1416
Hojná voda, hojná ve smyslu hojivá, je bývalá malá lázeňská vesnička na úpatí tisícovek Kraví hory a Vysoké, s úžasným výhledem z Novohradských hor až do Třeboňské pánve.

Kvalitně zařízená prostorná chalupa k pronájmu na velkém neoploceném pozemku (bazén, tenisový kurt, beachvolejbalové hřiště, trampolína, stolní tenis, pergola) leží na malebné samotě u lesa.

8 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 1058

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120

Stylově zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením a grilem, trampolína) na okraji obce v malebné na rybníky a lesy bohaté krajině CHKO Třeboňsko 12 km jižně od Třeboně.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2417

Dnes zobrazeno 25x

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

Dnes zobrazeno 18x

Komfortní kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, pergola, gril). Dovolená v klidné části obce v atraktivní oblasti na rozmezí Šumavy a Novohradských hor.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1578

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

Akceptované poukázky a asociace