Turistické zajímavosti

Na místě střetu tří okresů – Kroměříšského, Zlínského a Vsetínského leží v Hostýnských vrších horské sedlo Troják. V létě je to výborné místo pro pěší turistiku.

Nejvíce turistů sem ale přijíždí v zimním období. Od listopadu do března jsou zde totiž vynikající podmínky pro zimní sporty. Na skalním hřbetu Troják je rozcestí udržovaných tras pro běžkaře. Je možné odsud vyrazit po hřebenu na Tesák a zdatnější sportovci mohou pohodlně dojet přes Hostýn až do Bystřice pod Hostýnem. Na druhou stranu se lze vydat přes vrch Bludný do Valašského Meziříčí. Upravuje se zde padesát kilometrů běžeckých tras. Pro ctitele sjezdového lyžování je tu rozlehlý Ski areál Troják. Sjezdovky jsou připraveny od dětských až po náročnější, takže návštěva Trojáku je vhodná pro začátečníky, pokročilé i rodiny s dětmi.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Troják je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Troják je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 129 lidí

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181
Horské sedlo Troják v Hostýnských vrších láká turisty především v zimě svým lyžařským areálem a mnoha kilometry udržovaných běžkařských tratí. Na malé návštěvníky čekají ve Ski areálu Troják tři dětské sjezdovky, ale také dětské zimní hřiště. Zkušení lyžaři zase ocení sjezdovku v náročném terénu. Mimo zimní období je Troják hezké místo pro pěší turistiku a cykloturistiku.

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, stolní tenis, ruské kuželky, gril, ohniště) na velmi pěkném místě u lesa nad obcí v malebné krajině Hostýnských vrchů.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0935

Prohlíželo 169 lidí

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Prohlíželo 100 lidí

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047

Akceptované poukázky a asociace