Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Koberštejn

Hrady a zámky

Gotický hrad Koberštejn je druhým nejvýše položeným hradem na Moravě. Byl vystavěn na konci 13. století na ochranu hranic vratislavského biskupství a jako strážní hrad zlatých dolů v oblasti Zlatých Hor. Později byl hrad opuštěn a v 16. století se díky své těžko dostupné poloze stal obydlím obávaných loupežnických band. Nejznámějším z těchto obyvatel byl lapka Waldemar, který unesl šlechtickou dceru rytíře z Vrbna, jejíhož otce v dramatické bitce v Horním Údolí zabil.

Dnes z monumentálního hradu zbyly až devět metrů vysoké trosky hradního paláce a části hradních příkopů vytesané ve skále.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Koberštejn je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Koberštejn je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízený dům se dvěmi apartmány k pronájmu s oplocenou zahradou (sauna, zastřešená pergola se zahradní kuchyňkou, gril, ohniště,…) leží v malebné krajině horské obce jen 3 km od Jeseníku.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 23102

Prohlíželo 124 lidí

Moderní novostavba chalupy k pronájmu s infrasaunou a zastřešenou terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě s bazénem u řeky v obci s ideálními turistickými a lyžařskými podmínkami v okolí.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1246
Zřícenina Koberštejn leží v extrémní horské poloze. To návštěvníky nutí k zamyšlení, jak vůbec bylo možné dopravit stavební materiál a postavit zde tak monumentální objekt ve 13. století bez pomoci moderní techniky. O mohutnosti stavby svědčí dochované devítimetrové zbytky zdiva.

Prohlíželo 93 lidí

Účelně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností (krbová kamna) a studánkou leží ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště, gril) jen 9 km od Karlovy Studánky.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2150

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, krb) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě nad městem Jeseník jen 3 km od areálu Priessniztových lázní.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0540

Pěkná moderní novostavba rekreačního domu k pronájmu se saunou a zahradou (zastřešená terasa, gril, ohniště) leží nedaleko lesa v malebné horské rekreační obci pod Červenohorským sedlem.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 23104

Velká turistická jednoduše zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi (kulečník) leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště) v malebném prostředí horské obce přímo pod lesem.

9 ložnic / max 32 osob
číslo chaty: 2061

Luxusně zařízená chalupa k pronájmu s bazénem, infrasaunou, terasou (vířivka, posezení, krb) a výhledem na panorama Jeseníků leží na částečně oploceném pozemku v okrajové části horské obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2075

Kvalitně zrekonstruovaná prostorná chalupa se saunou v oplocené zahradě (hřiště, pergola, dětský koutek) v tiché podhorské obci jen 2 km od koupaliště a 18 km od Krnova. Cykloturistika.

5 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1343

Akceptované poukázky a asociace