Hrad Kost patří k nejlépe dochovaným gotickým hradům v Čechách. Areál hradu stojí na skalním pískovcovém ostrohu. Zajímavostí je, že v tomto místě se stýkají tři údolí s malebnou přírodou a romantickými rybníky.

Původně měl hrad Kost půdorys pětiúhelníku, který tvořila hranolová věž, menší Červená věž, Starý hradní palác a kaple Panny Marie. Později byl přistavěn Nový palác a panský pivovar. Při prohlídce hradu je možné obdivovat bohatou sbírku historických zbraní a vzácně zachovalou renesanční černou kuchyni. V dubnu a říjnu se na hradě konají slavnosti Oživlý hrad a v červenci je zde turisticky atraktivní Čarodějnický kongres. Pro veřejnost je hrad otevřený od dubna do října. Nedaleko hradu se nachází psí hřbitov a Baruščin skalní byt.

Fotogalerie - Hrad Kost

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Kost je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Kost je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 142 lidí

Dřevěná retro chata k pronájmu se zahradou (terasa, gril, ohniště) leží na klidném místě v chatové osadě u lesa v atraktivní oblasti Českého ráje jen 2 km od rozhledny Čížovka a 4 km od hradu Kost.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2334

Velmi pěkná zrekonstruovaná chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, hřiště, stolní tenis, pergola, vinárna) na kouzelné samotě u lesa v malebné krajině CHKO Český ráj.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1765
Gotický hrad Kost byl vybudován v první polovině 14. století na místě, kde se dotýkají tři údolí. Již zdálky je vidět dominantní hranolová věž. V prostorách hradu je možné si prohlédnout sbírku portrétů rodiny Kinských. V hradní mučírně je expozice trestního a útrpného práva.

Prohlíželo 131 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, plocha pro míčové hry, stolní tenis, posezení) na romantické samotě u lesa v malebné krajině Českého ráje.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0823

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu s wellness zázemím (vnitřní bazén, finská a parní sauna) leží v oplocené zahradě (altánek, posezení, krb) v chatové osadě nedaleko Komárovského rybníka.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chaty: 2031

Malý kvalitně zařízený apartmán s terasou (posezení, gril) v přízemí velké chalupy na kraji obce v malebné přírodě Českého ráje jen 200 m od koupaliště. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1313a

Velmi atraktivní prostorný apartmán v podkroví chalupy ve velké zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1313b

Prohlíželo 297 lidí

Nová luxusně zařízená chata s krbem a terasou k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, zapuštěný bazén, gril) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1522

Kvalitně zařízená chata v oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v malé tiché osadě v atraktivní lokalitě přímo pod zříceninou hradu Trosky. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1221

Akceptované poukázky a asociace