Zobrazit na mapě

Černá hora

Přírodní zajímavosti

Původní lanovka na Černou horu fungovala již od roku 1928. V současné době nás na vrchol vyveze nová kabinová lanovka, které se říká Černohorský expres. Pěšky se můžeme vydat značenou turistickou cestou, která vede lesem až na vrchol. Je zde též naučná cyklistická stezka dlouhá šestnáct kilometrů, na které jsou místa s úžasným výhledem na krkonošský hřeben a Sněžku. Na vrcholu Černé hory je z původního sloupu staré lanové dráhy  vystavěna rozhledna, z jejíž vyhlídkové plošiny je ojedinělý pohled do kraje pod Černou horou a na část Krkonoš. Nachází se zde také startovací plošina pro rogala a paragliding, které tu za dobrých povětrnostních podmínek můžeme pozorovat.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Černá hora je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Černá hora je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pravá krkonošská roubená chalupa s infrasaunou a se 2 společenskými místnostmi (výčepní zařízení) na neoploceném pozemku (posezení, gril) zcela na kraji obce pod lesem pod sjezdovkou.

8 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1351

Ubytování v nové atraktivní roubené chalupě se stylovým interiérem na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště). Ideální pro turistické výlety po celých Krkonoších. Lyžování od 3 km.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1401
Nad malebným městečkem Janské Lázně se nachází Černá hora. Na její vrchol je nejlepší cesta právě z Janských Lázní, které se rozkládají v malebném údolí Janského potoka. Můžeme se svézt lanovkou, vydat se pěšky nebo na vrchol vyšlapat na kole.

Zděná pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v centrální ale klidné části obce Svoboda nad Úpou u lesa jen 3 km od Janských Lázní (skiareál, lázeňský areál s kolonádou).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1231

Prostorný pěkně zařízený rekreační dům se stolním tenisem leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) v centrální ale tiché části krkonošské obce jen 3 km od Janských Lázní.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1721

Velmi pěkně zařízený bungalov (chata) k pronájmu s terasou (pergola s posezení a grilem) leží na okraji krkonošské obce s okolím vhodným v létě k turistice a v zimě k lyžování (ski areály od 6 km).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9648

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu se společenskou místností (dětský koutek), oploceným dvorem (posezení, krb) a zahrádkou (houpačky) leží v horské obci v turisty i lyžaři oblíbené oblasti.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1820

Útulně zařízená chata s terasou (posezení, krb, gril) v zahradě oplocené živým plotem na kraji chatové osady jen 200 m od přírodního koupaliště v atraktivní turistické oblasti Krkonoš.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1224

Účelně zařízená chalupa (2 apartmány) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v malé krkonošské vesnici a je ideální pro turisty, cyklisty, houbaře i vyznavače zimních sportů.

0 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2130

Akceptované poukázky a asociace