Zobrazit na mapě

Vodní nádrž Josefův Důl

Na řece Kamenici v Jizerských horách byla v letech 1976 až 1982 postavena přehrada se čtyřicet tři metrů vysokou a sedm set dvacet metrů dlouhou hrází. Byla vybudována především jako zásobárna pitné vody pro Liberec a Jablonec nad Nisou, ale také pro ochranu obcí na horním toku Kamenice před velkou vodou.

Vodní nádrž Josefův Důl je místy hluboká až čtyřicet metrů a její rozloha je sto čtyřicet hektarů. V bezprostřední blízkosti nádrže vede nádherným prostředím několik turisticky značených cest a cyklostezek. Občas se zde pořádají exkurze do štol uvnitř hráze. V blízkém Bedřichově je úpravna vody, do které je voda z přehrady přiváděna podzemní štolou. Přestože je přehradní nádrž a její okolí v hygienickém ochranném  pásmu, je oblíbeným turistickým cílem pro malebnost prostředí, ve kterém se nachází. Kolem přehrady vede žlutá turistická stezka vedoucí z Josefova Dolu ke sklářské osadě Kristiánov.

Fotogalerie - Vodní nádrž Josefův Důl

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vodní nádrž Josefův Důl je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vodní nádrž Josefův Důl je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 173 lidí

Rezervováno včera

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337
Na řece Kamenici byla v letech 1976 až 1982 postavena přehrada se čtyřicet tři metrů vysokou a sedm set dvacet metrů dlouhou hrází. Byla vybudována především jako zásobárna pitné vody pro Liberec a Jablonec nad Nisou, ale také pro ochranu obcí na horním toku Kamenice před velkou vodou.

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril) v romantickém lesnatém prostředí Jizerských hor jen 600 m od rozhledny Slovanka a jen 400 m od ski areálu Severák.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1447

Prohlíželo 109 lidí

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebném prostředí na polosamotě nedaleko lesa přímo na turistické stezce mezi rozhlednami Bramberk a Slovanka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1551

Velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, posezení, ohniště) pod lesem na okraji obce s možností využití víceúčelového hřiště v kouzelném prostředí Jizerských hor.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2336

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Pěkná prostorná chalupa k pronájmu leží ve velké oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) s jezírkem a protékajícím potůčkem v malebném horském prostředí u lesa zcela na okraji obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2045

Akceptované poukázky a asociace