Zobrazit na mapě

Brtnický hrádek

Hrady a zámky

Brtnický hrádek je jeden z dalších strážních hradů v severovýchodní části Českého Švýcarska. Jeho původní název není známý. Později se mu začalo říkat Brtnický hrádek podle blízké obce Brtníky.

Původně dřevěný nevelký hrádek se základy vytesanými ve skále zanikl již ve 14. století.

V současnosti si zde můžeme prohlédnout části sklepení a základy věže. V této podobě je přístup k Brtnickému hrádku i jeho pozůstatky již od roku 1891, kdy byly místní památky a zajímavá místa upravovány tak, aby byly přístupné pro turisty. Zasloužili se o to příslušníci rodu Kinských, kteří velmi podporovali rozvoj turistického ruchu v této oblasti.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Brtnický hrádek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Brtnický hrádek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972
Brtnický hrádek je jeden z dalších strážních hradů v severovýchodní části Českého Švýcarska. Jeho původní název není známý. Později se mu začalo říkat Brtnický hrádek podle blízké obce Brtníky nebo Loupežný zámek.

Prohlíželo 118 lidí

Prostorný velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) leží na okraji města jen 1 km od místního koupaliště a jen 6 km od vstupu do NP České Švýcarko.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1941

Prohlíželo 163 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, pergola, gril, trampolína) na okraji obce u lesa s krásným výhledem na horu Jedlová.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 2335

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Akceptované poukázky a asociace