Zobrazit na mapě

Vodní nádrž Římov

Na Českobudějovicku na kraji obce Římov byla v letech 1971 – 1978 postavena vodní nádrž Řimov, ležící na řece Malši. Výška hráze dosahuje až 47 m.

Z důvodu, že nádrž plní funkci zdroje pitné vody pro České Budějovice a okolí, je zde zakázáno koupání i rybolov. Kolem přehrady však vede několik pěkných turistických stezek, po kterých lze dojít např. ke zřícenině hradu Velešín nebo na vyhlídkové místo Velký Kámen.

Součástí přehrady je malá vodní elektrárna.

Návštěvu vodní nádrže Římov lze ideálně spojit s prohlídkou poutního místa v Římově.

Fotogalerie - Vodní nádrž Římov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vodní nádrž Římov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vodní nádrž Římov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno dnes

Chalupa resp. zcela samostatná nově zařízená část zrekonstruované usedlosti s uzavřeným dvorem (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) a hřištěm na krásné samotě s výhledy do okolí.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1215

Prohlíželo 159 lidí

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206
Turistické stezky vedoucí malebným lesnatým prostředím podél vodní nádrže Římov zavedou návštěvníky např. ke zřícenině hradu Velešín nebo na vyhlídkové místo Velký Kámen.

S citem zrekonstruovaná poloroubená chalupa se stylovou obytnou místností, uzavřeným dvorem (posezení, gril, ohniště) a vyžitím pro děti na kraji malé obce jen 14 km od Českých Budějovic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2207

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120

Pěkná jednoduše zařízená chata s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, gril) leží v malé chatové osadě v malebném údolíčku Jíleckého potoka obklopeném lesy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1654

Dnes zobrazeno 12x

Nová luxusní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v klidné zahrádkářské kolonii na kraji města s úžasným výhledem na českokrumlovský zámek a horu Kleť jen 800 m od historického centra.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2296

Rezervováno včera

Stylový kvalitně zařízený apartmán se samostatným vchodem v nově zrekonstruovaném apartmánovém domě s velkou zahradou (terasa s posezením, koupací jezírko) na malebném místě na kraji malé osady.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1652a

Stylový kvalitně zařízený apartmán se samostatným vchodem v nově zrekonstruovaném apartmánovém domě s velkou zahradou (terasa s posezením, koupací jezírko) na malebném místě na kraji malé osady.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo apartmánu: 1652b

Akceptované poukázky a asociace