Zobrazit na mapě

Buková hora

Buková hora (958 m. n. m.) je výraznou dominantou Orlických hor. Nachází se u obce Čenkovice v přírodním parku Suchý vrch - Buková hora, který byl zřízen v roce 1987. Turisté zde mohou mj. navštívit pramen řeky Moravská Sázava.

Na Bukovou horu lze od roku 2010 vyjet lanovou dráhou, která je součástí Skiparku Červená Voda. Tato lanovka je čtyřsedačková a vyhřívaná, takže i v největších mrazech může být šestiminutová cesta na vrchol hory příjemná. Buková hora propojuje lyžařská střediska Skipark Červená Voda a Ski areál Čenkovice. Buková hora a okolí je rovněž oblíbeným cílem běžkařů a v létě turistů, poněvadž vrchol hory je křižovatkou několika turistických tras.

Po zelené turistické značce se lze z Bukové hory vydat přes Červenovodské sedlo na Suchý vrch, kde se nachází rozhledna a dále pak po červené značce k pevnosti Bouda.

Fotogalerie - Buková hora

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Buková hora je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Buková hora je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, krb) leží na okraji chatové oblasti nad obcí na malebném místě u lesa v turisty přitažlivém přírodním parku Suchý vrch - Buková hora.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0437

Dnes zobrazeno 10x

Velmi atraktivní srubová chata s terasou leží na velkém přírodním pozemku (bazén, hřiště, posezení, krb) na mimořádně krásné samotě na stráni pod lesem s krásným výhledem do okolí.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1023
Vrchol Bukové hory je zarostlý stromy, proto odsud není výhled do okolí. I přesto má však Buková hora návštěvníkům co nabídnout. Kvalitní terén pro zimní sporty a turistické trasy pro příjemné procházky přírodou Orlických hor sem lákají turisty po celý rok. Také obě údolí na úbočí hory jsou velmi pěkná. Tato hora dala jméno Bukovohorské hornatině, jejíž je hlavní dominantou.

Mimořádně atraktivní zcela nová roubená chalupa v neoplocené zahradě (posezení, krb, dětský koutek) v tiché části obce v malebné oblasti jižní části Orlických hor s ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1645

Prostorná mimořádně atraktivní chalupa k pronájmu s obytnou kuchyní, zimní zahradou (vířivka, infrasauna, posezení, gril) a oploceným pozemkem (bazén, trampolína, vyžití pro děti, ohniště).

5 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2174

Prostorná nadstandardně zařízená vila k pronájmu s wellness (vířivka, finská sauna) na rozsáhlém pozemku s všestranným vyžitím (bazén, lezecká stěna, gril, udírna, ohniště, trampolína, dětský hrad…).

8 ložnic / max 37 osob
číslo chalupy: 2175

Mimořádně atraktivní chata v oplocené zahradě (bazén, trampolína, dětský koutek, posezení, krb, sauna, koupací káď) v malé tiché obci jen 10 km od Dolní Moravy (Stezka v oblacích).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1370

Nový luxusně zařízený srub se stylovou obytnou místností (krb), zastřešenou terasou a zahradou (posezení, krb, dětské hřiště) nabízí pronájem na malebném místě nedaleko lesa na kraji obce.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1604

Prohlíželo 104 lidí

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením a krbem, vyžití pro děti) na malebné polosamotě u lesa a pastviny s krásným výhledem do okolí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1927

Akceptované poukázky a asociace