Zobrazit na mapě

Tiské stěny

Turisty a horolezci oblíbenou lokalitu Tiské stěny najdeme v CHKO Labské pískovce v nadmořské výšce 613 m. Jednotlivé útvary dosahují výšky až 70 m. 

Návštěvníci si mohou vybrat ze 2 prohlídkových okruhů. Okruh Malé tiské stěny láká na 19 skalních útvarů s délkou trasy 677 m. Okruh Velké tiské stěny má délku trasy asi 3 km.

Při prohlídce Tiských stěn popusťte uzdu fantazie, projděte se skalními útvary, soutěskami a vyhlídkami. Jednotlivé útvary nesou zajímavá jména jako např. Západní vyhlídka, Zpovědnice, Kazatelna, Herkules, Bradavičnatý kámen, Indický slon, Tančící medvěd, Pašerácký batoh a další.

Lokalita Tiské stěny je přístupná po celý rok, vstup je zpoplatněný.

Tajemná lokalita Tiských stěn se stala místem pro natáčení fantasy filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Natáčela se tu i pohádka Pravý princ.

Fotogalerie - Tiské stěny

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Tiské stěny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Tiské stěny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011
Černošedé stěny skalního města Tiské stěny se tyčí nad obcí Tisá a patří mezi nejstarší turistické cíle v CHKO Labské Pískovce. Do povědomí lidí se Tiské stěny dostaly také díky americkému filmu Letopisy Narnie, jehož některé scény se zde v roce 2005 natáčely.

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Akceptované poukázky a asociace