Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Oheb

Nad Sečskou přehradou na skalnatém výběžku se tyčí zřícenina hradu Oheb. Poprvé písemně je zmíněn roku 1405 a pravděpodobně byl postaven na popud vilémovského kláštera. Hrad spravovalo několik majitelů. Bohužel od 15. stolení začíná postupně upadat až do úplného zapomnění. Roku 1789 byl znovu objeven, v 19.st. se majitelem hradu stává Vincenc Karel Auersperg, který provádí úpravy, aby mohl být hrad opět přístupný.

Dnes zde můžeme vidět zachovalou vstupní bránu s věží, zbytky hradeb, val a příkop.

Odměnou za výstup k zřícenině hradu Oheb se nám naskytne výhled do malebné krajiny přehrady Seč.  

Fotogalerie - Zřícenina hradu Oheb

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Oheb je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Oheb je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 140 lidí

Velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, terasa s posezením, ohniště) v chatové rekreační osadě jen 400 m od vodní nádrže Seč (koupání, rybaření) v malebné krajině CHKO Železné hory.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chaty: 1558

Velmi pěkně zařízená prostorná chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, stolní fotbal) v oplocené zahradě (zastřešený bazén, hřiště, posezení, ohniště) v malé vesničce jen 4 km od přehrady Seč.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1559
Zřícenina hradu Oheb stojí na skále nad přehradou Seč. Od zříceniny je překrásný výhled na okolní lesy i samotnou přehradu s ostrůvkem, který je nejfotografovanějším místem v dalekém okolí. K hradu Oheb vede modrá turistická stezka.

Velmi pěkná novostavba chalupy k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa, gril) leží na okraji obce v malebné krajině Železných hor jen 4 km od vodní nádrže Seč (koupání, vodní sporty).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2341

Nápaditě a kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness (vířivka, infrasauna) a terasou leží ve velké oplocené zahradě (krb, ohniště, bohaté vyžití pro děti) v malé klidné osadě v Železných horách.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2340

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, vířivka, gril) v malé obci v blízkosti CHKO Železné hory a s mnoha možnostmi k výletům (přehrada Seč, zámek Žleby).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1560

Velmi atraktivní luxusní chalupa k pronájmu se stylovou společenskou místností na velkém neoploceném pozemku (bazén, hřiště, stolní tenis, vyžití pro děti) v těsné blízkosti skanzenu na Veselém kopci.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 0738

Velmi pěkně zařízený 3-pokojový mobilní domek (chatka) k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, krb) leží na malebném místě s výhledem do krajiny zcela na kraji obce.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2027

Účelně zařízená chata k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) u lesa nad říčkou Krounkou na kraji obce. Ideální k výletům (Žďárské vrchy, Toulovcovy Maštale).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2145

Akceptované poukázky a asociace