Zobrazit na mapě

Zámek Mělník

Hrady a zámky

Mělnický zámek se tyčí na návrší nad soutokem řek Labe a Vltavy.  Je vystavěn v renesančním slohu. Ze zámku je překrásný výhled na okolí. Již více než dvě stě let patří zámek Mělník a okolní vinohrady rodu Lobkoviců.

Kromě klasické prohlídky zámku, je zde k vidění ojedinělá kartografická sbírka, kde jsou mapy evropských měst ze 17. století. K zámku patří kaple svaté Ludmily, která byla postavena zásluhou Elišky Pomořanské manželky krále Karla IV.

V zámku je možnost navštívit místní vinné sklepy, ve kterých probíhají ochutnávky vína z místních vinic. Tyto sklepy jsou překvapivě rozsáhlé, mají tři poschodí pod zem. Je zde instalována výstava vinařského zařízení a překrásně vyřezávané sudy. Zámek je přístupný pro veřejnost po celý rok.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Mělník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Mělník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971
Mělnický zámek se tyčí na návrší nad soutokem řek Labe a Vltavy. Je vystavěn v renesančním slohu. Je v něm umístěna unikátní sbírka map evropských měst ze 17. století. Ze zámku je překrásný výhled na okolí.

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Akceptované poukázky a asociace