Zobrazit na mapě

Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov

Muzea

V muzeu kuriozit a rekordů v Pelhřimově na návštěvníky čeká výstava nejroztodivnějších předmětů, zajímavostí a fotografií. Toto muzeum je umístěno v krásných prostorách věže. Návštěvníci stoupají po dřevěných schodech a v jednotlivých ochozech mohou obdivovat expozici netradičních výkonů, výrobků a sbírek.

Jsou zde k vidění opravdu neuvěřitelné exponáty, jako je například pomlázka upletená ze čtyř lidských vlasů, obří třímetrový kartáček na zuby, model pelhřimovského náměstí vyrobený z těstovin a mnoho dalších. Sami návštěvníci se mohou stát spolutvůrci rekordně dlouhé šály, která je zde připravena i s jehlicemi a vlnou pro každého dobrovolníka. Další částí výstavy jsou fotografie výkonů sportovců, siláků a kaskadérů. Každoročně v červnu se v Pelhřimově koná festival rekordů.

Kuriozitou je i to, že mají vstup do muzea zdarma lidé s kuriózní výškou či šířkou a o prvním prázdninovém týdnu děti, které si přinesou vysvědčení se samými jedničkami.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 157 lidí

Pěkná účelně zařízená chalupa leží v oplocené zahradě (posezení, ohniště) v malé obci v malebné krajině jihozápadní Vysočiny jen 7 km od Pelhřimova s mnoha možnostmi ke krásným výletům do okolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1728

Stylově zařízený podkrovní vejmínek (apartmán) v zadní části chalupy se samostatným vchodem a samostatnou oplocenou zahradou (koupací káď, posezení, gril, ohniště) na kraji obce na Pelhřimovsku.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2227
V muzeu kuriozit a rekordů v Pelhřimově na návštěvníky čeká výstava nejroztodivnějších předmětů, zajímavostí a fotografií. A nejen to, kuriozitou je i to, že kdo má kuriózní výšku či šířku, má vstup do muzea zdarma. Stejně tak děti, které si přinesou vysvědčení se samými jedničkami, mají první týden o prázdninách volný vstup.

Dnes zobrazeno 9x

Zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy na okraji malé obce s uzavřeným dvorem (pergola, posezení, krb) a oplocenou zahradou (bazén, trampolína) s okolím ideálním k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1431

Zcela jednoduše zařízená chalupa na neoploceném pozemku (ohniště) leží na klidném místě na okraji obce v malebné krajině jihozápadní Vysočiny jen 3 km od přehrady Trnávka (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1865

Dnes zobrazeno 22x

Zcela samostatná pěkně zařízená část dvojdomku (chalupy) s vlastním vchodem v neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na klidném místě na kraji obce jen 0,9 km od přehrady Trnávka (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1512

Mimořádně atraktivní chalupa s oplocenou zahradou (bazén, terasa s posezením, dětský koutek, zahradní domeček) a s uzavřeným dvorem (vířivka, posezení, krb) na okraji malé vesničky.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 1659

Prohlíželo 97 lidí

Jednoduše zařízená vesnická chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (gril, ohniště) leží v malé obci 14 km od Pelhřimova (Muzeum rekordů a kuriozit). Ideální k cykloturistickým výletům.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2226

Dnes zobrazeno 10x

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na romantické samotě v údolí v malebné přírodě Vysočiny jen 14 km od Pelhřimova. Cykloturistika.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1165

Akceptované poukázky a asociace