Zobrazit na mapě

České středohoří - Přírodní zajímavosti - kam na výlet o dovolené

Při dovolené v Českém středohoří doporučujeme navštívit přírodní zajímavosti z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy České středohoří

NP České Švýcarsko je krajina plná tajemství, chránící bohatství unikátního komplexu majestátních pískovcových měst a skalních stěn, ale také jedinečných druhů rostlinné i živočišné říše.

Nádherný výhled na kaňon Labe a České středohoří nabízí vyhlídkové místo Mlynářský kámen. Vyhlídka s kovovým můstkem a železným křížem je poutavé místo pro fotografy.

Vodní plocha Máchova jezera sahá až k městečku Doksy. V květnu se zde každoročně konají slavnosti Otevírání Máchova jezera a na konci srpna festival Mácháč. Máchovo jezero nabízí návštěvníkům možnost příjemného...

Chráněná krajinná oblast České středohoří byla vyhlášena v roce 1976. Je to krásná krajina, která nemá v naší zemi obdoby. Hlavním tokem Českého středohoří je řeka Labe, jejíž údolí vytváří překrásnou přírodní...

Hora Milešovka si díky svému vznešenému tvaru a výšce vysloužila název Královna Českého středohoří. Někdy se jí ovšem říká i Hromová hora, je to totiž nejvíce větrné místo v celé naší republice a je tu zaznamenáno...

Tato pískovcová skalní brána je nejnavštěvovanějším a nejzámějším místem Českého Švýcarska. Je to dvacet jedna metrů vysoký oblouk  vytvořený za miliony let zvětráváním pískovcového skalního masivu.

Žatecko - Žatecký kraj, někdy nazývaný Lucký, představuje největší chmelařskou oblast na území ČR. V tomto kraji naleznete nádherné přírodní scenérie, zajímavá historická města i malebné vesničky.

CHKO Křivoklátsko se nachází západně o Prahy a jeho středem vede řeka Berounka. V této oblasti se nachází mnoho turistických a cyklistických tras.

Horu Říp s rotundou svatého Jiří na vrcholu je vidět vprostřed Polabské nížiny již z velké dálky. Jedná se o čedičovou horu. Hora Říp je památné místo, které se vyskytuje v slavných Pověstech českých. Toto místo je...

Přírodní rezervace Lovoš byla vyhlášena roku 1948. Je zde mnoho druhů unikátních původních rostlin a velmi dobře se zde daří také uměle vysazené opuncii. V rezervaci žijí chráněné druhy plazů, ptáků, měkkýšů a hmyzu.

Akceptované poukázky a asociace