Zobrazit na mapě

Západní Čechy - Rozhledny - kam na výlet o dovolené

Při dovolené v západních Čechách doporučujeme navštívit rozhledny z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Západní Čechy

Na místě, kde byla v roce 1933 postavena kamenná rozhledna Erbenova vyhlídka, stály již dříve 2 dřevěné rozhledny. Ty však vždy podlehly silnému větru. Nejkratší turistická stezka k vyhlídce vede od trolejbusové točny...

Rozhlednu Chanovice najdete na kopci Chlum nad Chanovicemi. Je součástí naučné stezky „Příroda a lesy Pošumaví“ a nabízí krásný výhled na šumavskou krajinu.

Rozhledna sv. Markéty nabízí nádherný panoramatický výhled na Šumavu, Klatovsko a Domažlicko. Najdete ji nedaleko Klatov, nad obcí Dlažov.

Vrchol Sedla nedaleko Sušice využívali již tajemní Keltové. Dodnes se tu dochovaly zbytky hradiště, které tu vybudovali. A na tomto vrchu najdete i dřevěnou rozhlednu, jejíž půdorys ve tvaru sedmiúhelníku byl...

Rozhledna Poledník se tyčí na stejnojmenném vrcholu, nad Prášilským jezerem. Na první pohled zaujme svou architekturou, z jejího vrcholu se vám rozprostře jedinečný výhled na Šumavu, Bavorský les i Alpy.

Nedaleko krásného městečka Kdyně v šumavském podhůří leží zřícenina hradu Rýzmberk. Hrad stojí na vysokém kopci a z Kdyně je možné k němu dojít hezkou procházkou. Věž, která dnes slouží jako rozhledna je přístupná...

Nedaleko od obce Abretamy v překrásné části Krušných hor se nachází Plešivec. Je to čedičový kopec více než 1000 metrů vysoký. Na jeho vrcholu byla v roce 1895 postavena 16 metrů vysoká rozhledna s restaurací.

  • 1

Akceptované poukázky a asociace