Zobrazit na mapě

Rozhledna na Sedle - Sušice

Rozhledny

Rozhledna stojí v blízkosti vrcholu Sedla asi 6 km od Sušice, ve výšce 902 m n.m. Vrchol Sedla využívali již Keltové, kteří tu zhruba před dvěma a půl tisíci lety vybudovali nedobytné hradiště. Jeho zbytky jsou zde patrné dodnes.

Výška této dřevěné rozhledny je 27,75 m, poskytuje nádherný panoramatický výhled na šumavské vrcholy.   

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna na Sedle - Sušice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna na Sedle - Sušice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná účelně zařízená chalupa k pronájmu s bohatým sportovně rekreačním zázemím (stolní tenis, kulečník, stolní fotbal) a uzavřeným dvorem (posezení, gril) v malé obci jen 4 km od hradu Kašperk.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1742

Dnes zobrazeno 9x

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s velkou zahradou (posezení, ohniště) leží v malé šumavské obci jen 11 km od Sušice. Místo je ideální k odpočinku i k výletům do NP Šumava a Pošumaví.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2270
Vrchol Sedla nedaleko Sušice využívali již tajemní Keltové. Dodnes se tu dochovaly zbytky hradiště, které tu vybudovali. A na tomto vrchu najdete i dřevěnou rozhlednu, jejíž půdorys ve tvaru sedmiúhelníku byl inspirován právě keltskou kulturou.

Dnes zobrazeno 62x

Velmi pěkná útulně zařízená chata v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, sauna, terasa s posezením, gril, ohniště) na kraji šumavské obce v malebné lokalitě u lesa s možností mnoha výletů.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 0940

Dnes zobrazeno 22x

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v podkroví novostavby s neoplocenou zahradou (zapuštěný bazén, terasa, posezení, ohniště) leží v malebném prostředí u lesa a biotopu na okraji obce.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1955

Pěkně zařízená zcela samostatná část chalupy k pronájmu v oplocené zahradě (altán s posezením a krbem, pískoviště) v malé šumavské obci nedaleko lesa jen 8 km od města Sušice (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1536

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2261

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2262

Stylově zařízená poloroubená chalupa k pronájmu leží na rozsáhlém neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) na kraji osady Nové Městečko v malebné šumavské krajině v blízkosti řeky Otavy a lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2065

Akceptované poukázky a asociace