Zobrazit na mapě

Chanovice - skanzen

Turistické zajímavosti

Skanzen se nachází v obci Chanovice, asi 40 km od Klatov. Pokud vás zajímají dobové formy bydlení, tehdejší zemědělství, podomácká výroba a řemesla na vesnici od 18. až do 20. století, bude tento výlet to pravé.

Do roku 2021 bylo v expozici obnoveno 12 přenesených staveb a 5 drobných památek. Dalších 11 cenných objektů čeká v depozitářích na své znovuzrození. Prohlídka skanzenu je vhodná i pro děti. 

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Chanovice - skanzen je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Chanovice - skanzen je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 117 lidí

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zastřešená terasa s posezením, zahradní krb) leží v malé obci v podhůří Šumavy jen 5 km od Horažďovic (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2316

Pěkně zařízená chalupa s terasou (posezení, markýza) a oploceným pozemkem (ohniště) na kraji malé vesničky u lesa v předhůří Šumavy v oblasti ideální k cykloturistice 10 km od Horažďovic (aquapark).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1123
Skanzen lidové architektury Chanovice vznikl jako záchranný projekt pro ohrožené objekty lidového stavitelství z Pošumaví a jihozápadních Čech. Seznámíte se tu s životem na vesnici v období druhé poloviny 18. století až první poloviny 20. století.

Prohlíželo 251 lidí

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě s bohatým sportovně-rekreačním vyžitím (bazén, trampolína, hřiště, terasa, gril, vyžití pro děti) leží na kraji malé pošumavské obce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1537

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 150 m od Hnačovského rybníka v turisty oblíbeném regionu šumavského podhůří.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chaty: 1539

Prohlíželo 258 lidí

Skromně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) zcela na kraji pošumavské obce přímo u výběhu s koňmi jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2373

Skromně vybavená chata zcela na kraji obce v ohrazené zahradě (bazén, posezení, ohniště) přímo u výběhu s koňmi (možnost jízdy na koni) jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1015

Prohlíželo 115 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, ohniště) v nevelké chatové osadě na malebném místě u lesa s výhledem k rekreačnímu rybníku Valcha (koupání).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1763

Akceptované poukázky a asociace