Zobrazit na mapě

Janské Lázně

Obce a města

První písemné zmínky o obci Janské Lázně pocházejí ze 14. století. Největší rozmach zaznamenaly Janské Lázně na přelomu 19. a 20. století. Městem se staly ale až v roce 1965. Kromě lázeňství jsou Janské Lázně významné také sportovní tradicí. V roce 1900 zde proběhly první velké sáňkařské závody a v roce 1925 se tu uskutečnilo první mistrovství světa v klasickém lyžování. V horní části města stojí pseudogotický kostel Svatého Jana Křtitele a u náměstí si mohou návštěvníci prohlédnout novogotický evangelický kostel.

V Janských Lázních je nástupní stanice visuté gondolové lanové dráhy na Černou horu. Původní lanovka byla vybudována v roce 1928 a byla první lanovou dráhou v naší zemi. Byla zmodernizována v roce 1980 a prodloužena na 2303 metrů. Lanovka překonává převýšení 566 metrů.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Janské Lázně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Janské Lázně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zděná pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v centrální ale klidné části obce Svoboda nad Úpou u lesa jen 3 km od Janských Lázní (skiareál, lázeňský areál s kolonádou).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1231

Prostorný pěkně zařízený rekreační dům se stolním tenisem leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) v centrální ale tiché části krkonošské obce jen 3 km od Janských Lázní.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1721
Janské lázně jsou významným lázeňským městem a také důležitým střediskem zimních sportů. Z architektonických památek je nejvýznamnější secesní lázeňská kolonáda s přilehlým Lázeňským domem, Janský dvůr a pseudogotický kostel Svatého Jana Křtitele. V lázních vyvěrá třicet léčivých pramenů.

Ubytování v nové atraktivní roubené chalupě se stylovým interiérem na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště). Ideální pro turistické výlety po celých Krkonoších. Lyžování od 3 km.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1401

Velmi pěkně zařízený bungalov (chata) k pronájmu s terasou (pergola s posezení a grilem) leží na okraji krkonošské obce s okolím vhodným v létě k turistice a v zimě k lyžování (ski areály od 6 km).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9648

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu se společenskou místností (dětský koutek), oploceným dvorem (posezení, krb) a zahrádkou (houpačky) leží v horské obci v turisty i lyžaři oblíbené oblasti.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1820

Účelně zařízená novostavba rekreačního domu k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, gril) na okraji malé krkonošské obce jen 8 km od Janských Lázní.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2201

Účelně zařízená chalupa (2 apartmány) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v malé krkonošské vesnici a je ideální pro turisty, cyklisty, houbaře i vyznavače zimních sportů.

0 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2130

Pravá krkonošská roubená chalupa s infrasaunou a se 2 společenskými místnostmi (výčepní zařízení) na neoploceném pozemku (posezení, gril) zcela na kraji obce pod lesem pod sjezdovkou.

8 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1351

Akceptované poukázky a asociace