Zobrazit na mapě

Rozhledna Markéta - Dlažov

Rozhledny

Vrch sv. Markéty nad Dlažovem se nachází asi 12 km od Klatov. Má zvláštní kouzlo, panuje tu neuvěřitelně klidná atmosféra. Ocelovodřevěná rozhledna sv. Markéty se tyčí do výšky 25 m, je volně přístupná, z ochozu se vám otevře nádherný výhled do celého okolí. V panoramatickém výhledu můžete vidět na západě Čerchov, na jihu Ostrý, na severu Doubravu a směrem k východu krásný pohled na klatovskou kotlinu.

Hned vedle rozhledny vás upoutá poutní kaple v novogotickém slohu z roku 1886, která je zasvěcena sv. Markétě.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Markéta - Dlažov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Markéta - Dlažov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 14x

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421

Prohlíželo 197 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315
Rozhledna sv. Markéty nabízí nádherný panoramatický výhled na Šumavu, Klatovsko a Domažlicko. Najdete ji nedaleko Klatov, nad obcí Dlažov.

Stylově s nádechem historie zařízená prostorná chalupa k pronájmu s infrasaunou a s velkou zahradou (pergola s posezením, stolní tenis, trampolína, krb) na okraji malé obce v malebné krajině Pošumaví.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1738

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, pergola, trampolína, gril, ohniště) v malé obci v blízkosti hranic s Německem. Ideální pro výlety po celé Šumavě.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2265

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177

Stylová kvalitně zařízená horská chalupa v částečně oplocené zahradě (bazén, koupací sud, stolní tenis, šipky, posezení, ohniště, dětský koutek) v malebné šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0724

Akceptované poukázky a asociace