Zobrazit na mapě

Kyjovské údolí

Přírodní zajímavosti

Kyjovským údolím, kterým protéká říčka Křinice, vedla v dávných dobách stezka, zvaná Hradní cesta, která spojovala několik hradů v okolí - Vlčí, Kyjovský a Brtnický hrad. Význam této stezky opět vzrostl v době rozvoje turistiky na počátku 19. století, kdy návštěvníci zdejších lokalit objevili romantiku této malebné krajiny.

Kyjovské údolí se stalo vyhledávaným cílem horolezců, kteří ve zdejších pískovcových skalních útvarech nalezli mnoho horolezeckých terénů. Údolí, kterým prochází několik značených turistických stezek a cyklistických tras zve ke krásné procházce, jež není příliš fyzicky náročná. Je proto vhodná i pro rodiny s dětmi. 

Procházku Kyjovským údolím můžeme začít v hezké obci Kyjov a po naučné Köglerově stezce projít lesem na náhorní planinu, kde je mnoho krásných míst s vyhlídkami. Pokračujeme pak údolím okolo Jeskyně víl, kde při zimní návštěvě můžeme koncem ledna obdivovat krásné ledové krápníky. Celou cestu nám zpestří mnoho zastavení naučné stezky, která nás seznámí s historií místa i s jeho současností a dozvíme se zajímavosti o místní floře a fauně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kyjovské údolí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kyjovské údolí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570
Údolím, kterým protéká říčka Křinice, vedla v dávných dobách stezka, zvaná Hradní cesta, která spojovala několik hradů v okolí - Vlčí, Kyjovský a Brtnický hrad. Význam této stezky opět vzrostl v době rozvoje turistiky na počátku 19. století, kdy návštěvníci zdejších lokalit objevili romantiku této malebné krajiny.

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Dnes zobrazeno 19x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, pergola, gril, trampolína) na okraji obce u lesa s krásným výhledem na horu Jedlová.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 2335

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, gril) leží u potoka v krásné malé obci v atraktivní krajině Lužických hor nedaleko od NP České Švýcarsko.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2399

Akceptované poukázky a asociace