Zobrazit na mapě

Rozhledna Poledník

Rozhledny

Rozhledna stojí na vrcholu Poledník (1 315 m n.m.), patří k nejvýše položeným rozhlednám v České republice. Vrchol s vyhlídkovou věží je také nazýván Polední hora a nachází se 7 km jižně od Prášil.

Název Polední hora získal díky prášilským dřevařům. Právě, když stálo slunce nad jejím temenem, nadešel čas oběda, jak tvrdí legenda.

Na nejvyšší vyhlídku této šumavské rozhledny vysoké 37 metrů vede 227 schodů.  Stoupat budete do třech vyhlídkových pater, kde je umístěna galerie fotografií šumavské přírody. Krásný výhled na šumavskou krajinu, Bavorský les i vrcholky Alp, stojí za tento výšlap. 

 

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Poledník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Poledník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 115 lidí

Stylová pěkně zařízená chalupa v neoplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) v zapomenuté malé osadě o 6 chalupách (na polosamotě) uprostřed lesů v národním parku Šumava.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1237

Prohlíželo 198 lidí

Rezervováno 26. 3.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) leží na malebné šumavské polosamotě u lesa jen 200 m od řeky Otavy a jen 7 km od vstupu do Povydří.

6 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 1918
Rozhledna Poledník se tyčí na stejnojmenném vrcholu, nad Prášilským jezerem. Na první pohled zaujme svou architekturou, z jejího vrcholu se vám rozprostře jedinečný výhled na Šumavu, Bavorský les i Alpy.

Útulný apartmán se samostatným vchodem v přízemí apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2109a

Pěkně zařízený apartmán v podkroví apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Ubytování je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2109b

Pěkně zařízený apartmán v podkroví apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Ubytování je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2109c

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, gril, stolní tenis, vyžití pro děti) v dosahu těch nejpřitažlivějších šumavských cílů (Černé a Čertovo jezero, vodopád Bílá Strž).

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2038

Stylově zařízená poloroubená chalupa k pronájmu leží na rozsáhlém neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) na kraji osady Nové Městečko v malebné šumavské krajině v blízkosti řeky Otavy a lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2065

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2261

Akceptované poukázky a asociace