Zobrazit na mapě

Hrad Kašperk

Při návštěvě Kašperských Hor nesmíte vynechat hrad Kašperk. Založil jej ve 14. století Karel IV. a hrad byl po něm původně pojmenován Karlsberg. Jedná se o nejvýše položený královský hrad v Čechách a ze dvou hradních věží je překrásná vyhlídka na Šumavu. Samotný hrad je nejlépe vidět ze zříceniny Pustý hrádek, která stojí nedaleko.

Hrad měl původně měl funkci ochrany hranic. Není zcela dochován, některé jeho části byly zbořeny na příkaz Ferdinanda III. při boření hradů v roce 1655. I tak jde ale o rozsáhlý objekt se dvěma prohlídkovými okruhy a zajímavými expozicemi jako je např. tématická výstava o mládí zakladatele hradu Karla IV.

Hrad je otevřen pro veřejnost od dubna do října, zajímavostí pro návštěvníky jsou zimní prohlídky hradu v období vánoc. Cesta k němu vede z parkoviště ze silnice směrem na Nezdice, pro tělesně handicapované je možnost parkování přímo u hradu. Hrad Kašperk je atraktivní i pro filmové natáčení, odehrála se zde například úspěšná pohádka Anděl Páně.

Fotogalerie - Hrad Kašperk

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Kašperk je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Kašperk je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná účelně zařízená chalupa k pronájmu s bohatým sportovně rekreačním zázemím (stolní tenis, kulečník, stolní fotbal) a uzavřeným dvorem (posezení, gril) v malé obci jen 4 km od hradu Kašperk.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1742

Prohlíželo 106 lidí

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) leží na malebné šumavské polosamotě u lesa jen 200 m od řeky Otavy a jen 7 km od vstupu do Povydří.

6 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 1918
Hrad Kašperk založil Karel IV. ve 14.století a podle tohoto panovníka byl také původně hrad pojmenován Karlsberg. Jedná se o nejvýše položený královský hrad v Čechách a ze dvou hradních věží je překrásná vyhlídka na Šumavu. Samotný hrad je nejlépe vidět ze zříceniny Pustý hrádek, která stojí nedaleko.

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2261

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2262

Stylově zařízená poloroubená chalupa k pronájmu leží na rozsáhlém neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) na kraji osady Nové Městečko v malebné šumavské krajině v blízkosti řeky Otavy a lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2065

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s velkou zahradou (posezení, ohniště) leží v malé šumavské obci jen 11 km od Sušice. Místo je ideální k odpočinku i k výletům do NP Šumava a Pošumaví.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2270

Prohlíželo 125 lidí

Prostorná velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení s krbem, dětský koutek a domeček) a dalším sportovně-rekreačním vybavením na kraji malé obce.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0652

Stylová pěkně zařízená chalupa v neoplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) v zapomenuté malé osadě o 6 chalupách (na polosamotě) uprostřed lesů v národním parku Šumava.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1237

Akceptované poukázky a asociace