Zobrazit na mapě

Rodný domek Františka Palackého Hodslavice

Turistické zajímavosti

Hodslavice jsou malebná vesnička uprostřed lesů a polí v přírodním parku Podbeskydí asi 6 km jižně od Nového Jičína, která byla založena na počátku 15. století.

Obec se proslavila především jako rodiště českého národního buditele, historika a politika Františka Palackého. Jeho osobnost dnes připomíná socha v životní velikosti, jejímž autorem je akademický sochař V. Navrátil a která byla zhotovena v roce 1968. Socha je umístěna před Palackého rodným domem, ve kterém se nachází stálá expozice věnující se životu a dílu tohoto velikána českých dějin. Hodslavicemi prochází také naučná stezka Františka Palackého. Stezka začíná v Novém Jičíně a má 22 zastavení. Turisté se na informačních panelech dozvědí mimo jiné i podrobnosti z dětství malého Františka.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rodný domek Františka Palackého Hodslavice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rodný domek Františka Palackého Hodslavice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070
Dům v Hodslavicích, který nese číslo popisné 108, je vyhlášenou národní kulturní památkou. Narodila se zde totiž významná osobnost českých dějin František Palacký. V obci je ještě několik historicky cenných objektů reprezentujících lidovou architekturu a půvabný dřevěný kostelík Svatého Ondřeje.

Malá jednoduše zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) na kraji malé obce v malebné krajině beskydského předhůří s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1627

Moderní chalupa k pronájmu leží na malebném místě v bývalém lomu na samotě na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) zcela na okraji města jen 1 km od koupaliště a jen 2 km od skanzenu.

3 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2286

Rezervováno 17. 3.

Mimořádně atraktivní chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, posezení, gril, zahradní kuchyňka) v klidné části obce poblíž lesa jen 6 km od přehrady Bystřička.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1831

Prohlíželo 98 lidí

Nová pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (stolní tenis, terasa s posezením, ohniště) na okraji města v malebné krajině CHKO Beskydy jen 3 km od Valašského skanzenu v Rožnově p. R.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2269

Jednoduše zařízená valašská chalupa na neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na malebné polosamotě u lesa s nedalekými krásnými výhledy na panorama Beskyd včetně hory Radhoště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1456

Velmi pěkná chata k pronájmu s infrasanou na neoploceném pozemku (vířivka, posezení, gril) leží na malebném místě nad obcí v kouzelné krajině Valašska nedaleko lesa a jen 3 km od přehrady Bystřička.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1832

Akceptované poukázky a asociace