Zobrazit na mapě

Písečný přesyp u Vlkova

Přírodní rezervace Písečný přesyp u Vlkova se nachází v severozápadním výběžku CHKO Třeboňsko asi 4 km jihovýchodně od Veselí nad Lužnicí a 1 km severozápadně od obce Vlkov. Přírodní rezervace se rozprostírá na ploše 0,8 ha a sousedí s jižními břehy Veselských pískoven, které jsou v létě oblíbeným místem ke koupání. K Písečnému přesypu vede žlutá turistická stezka z Vlkova nebo z Veselí nad Lužnicí.

Písečnému přesypu u Vlkova se často také říká Česká Sahara. Přesyp představuje jednu z mála ukázek vátých písků v jižních Čechách, které nepokrývá vegetace.

Území Písečného přesypu bylo za přírodní rezervaci vyhlášeno v roce 1954. Nezpevněný písek zde vytváří malé duny, které vystupují nad okolní krajinu o 4 až 6 metrů. Přírodní rezervace je významná také z hlediska výskytu chráněných druhů květeny a fauny. Na jaře zde např. roste kolenec Morisonův nebo paličkovec šedavý.

Fotogalerie - Písečný přesyp u Vlkova

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Písečný přesyp u Vlkova je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Písečný přesyp u Vlkova je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Vkusně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u lesa na okraji obce na Třeboňsku jen 1,5 km od Veselských pískoven (koupání). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2326

Pěkná jihočeská chalupa k pronájmu leží na z větší části oploceném pozemku (posezení, gril) v nevelké obci v atraktivní malebné oblasti na rozhraní Třeboňska a Táborska. Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1117
Africká Sahara to není, ale i tak je Pískový přesyp u Vlkova považován za jednu z největších "pouští" na našem území. Turisty je hojně navštěvován. Díky jeho jedinečnosti se stal již v 50. letech 20. století přírodní rezervací.

Stylová typická jihočeská chalupa se zdobným štítem a kompletně uzavřeným dvorem (vířivka, pergola s posezením, plynový gril, ohniště) leží v malebné oblasti na rozhraní Třeboňska a Táborska.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2320

Kvalitně a moderně zařízený rekreační dům s bezbariérovým přízemím a terasou v oplocené zahradě (dětský koutek, posezení, gril) v tiché ulici na kraji obce. Ideální k cykloturistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1115b

Kvalitně zařízená chata s terasou v oplocené zahradě (posezení, gril) v tiché ulici malého městečka jen 10 km od lázní Třeboň. Výhodné výchozí místo pro cyklovýlety po celém Třeboňsku.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0614

Pěkná účelně zařízená chata v ohrazené zahradě (pergola, posezení, krb, ohniště) v chatové osadě u rybníka a jen 300 m od řeky Lužnice (ideální pro rybáře) nedaleko města Soběslav (koupaliště).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1012

Prohlíželo 126 lidí

Rezervováno včera

Účelně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola, ohniště) v chatové osadě Švadlačky nedaleko řeky Lužnice (rybaření, přírodní koupání). Okolí je ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2067

Jednoduše zařízená chalupa postavena již v roce 1841 na neoploceném pozemku (posezení, gril) nabízí pronájem v malé jihočeské obci nedaleko rybníka Dvořiště v malebné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1564

Akceptované poukázky a asociace