Zobrazit na mapě

Festival Haškova Lipnice, další festivaly

Turistické zajímavosti

Město Lipnice nad Sázavou je úzce spjato s autorem slavného Švejka Jaroslavem Haškem (1883 Praha – 1923 Lipnice nad Sázavou), který zde prožil poslední léta života a je pohřbený na místním hřbitově.

A právě na počest tohoto spisovatele se zde od roku 1959 koná Haškova Lipnice neboli festival humoru a satiry. Akce má hlavní program v přírodním amfiteátru pod hradem; tento amfiteátr je dějištěm i mnoha lidových, masově navštěvovaných veselic, letních akcí a festivalů.

Za zmínku stojí např. letní festival Rocková Lipnice a také zajímavý sraz Velorexů. Haškova Lipnice každoročně probíhá na několika místech Lipnice, nejvíce programu je na náměstí a v amfiteátru. Od roku 2005 je součástí festivalu i tzv. Dechovková pouť, která představuje dnes už Tradiční maratón dechovky.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Festival Haškova Lipnice, další festivaly je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Festival Haškova Lipnice, další festivaly je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Novostavba chaty k pronájmu se saunou a bohatým vyžitím pro celou rodinu leží na oploceném pozemku v těsné blízkosti rybníku Kachlička (50 m) (přírodní koupání) jen 7 km od Humpolce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2110

Prohlíželo 100 lidí

Útulně a pěkně zařízená chata v částečně oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) zcela na kraji obce jen 500 m od rekreačního rybníka a jen 3 km od Humpolce (zřícenina hradu Orlík).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0718
Město Lipnice nad Sázavou je úzce spjato s autorem slavného Švejka Jaroslavem Haškem, který zde prožil poslední léta svého života. A právě na počest tohoto spisovatele se zde od roku 1959 koná Haškova Lipnice. Kromě tohoto festivalu humoru a satiry zde bývají i další hojně navštěvované akce, např. Rocková Lipnice a Dechovková pouť.

Prohlíželo 265 lidí

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na pěkném místě zcela na kraji obce s malebným výhledem do krajiny jen 2 km od přírodní rezervace Stvořidla (kaňonu řeky Sázavy).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1556

Prostorná jednoduše zařízená chalupa s hernou (stolní tenis) v částečně oplocené zahradě (plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) leží na malebné samotě u lesa jen 6 km od Humpolce (koupaliště).

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1859

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tiché části obce jen 500 m od místního kláštera v malebné krajině jihozápadní Vysočiny 1 km od přehrady Trnávka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1729

Prohlíželo 128 lidí

V loveckém stylu zařízená chata ve velké zahradě (bazén, plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) na krásné samotě jen 8 km od přehrady Želivka a kláštera Želiv a 12 km od Humpolce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0808

Prohlíželo 178 lidí

Zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy na okraji malé obce s uzavřeným dvorem (pergola, posezení, krb) a oplocenou zahradou (bazén, trampolína) s okolím ideálním k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1431

Zcela jednoduše zařízená chalupa na neoploceném pozemku (ohniště) leží na klidném místě na okraji obce v malebné krajině jihozápadní Vysočiny jen 3 km od přehrady Trnávka (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1865

Akceptované poukázky a asociace