Zobrazit na mapě

Hrad Strakonice

Hrad ve Strakonicích byl vybudován ve 12.století jako sídlo českých velkopřevorů řádu Johanitů. Hrad je jedním z nejstarších u nás, byl postupně přestavován a každý stavební sloh na něm zanechal své stopy. Jednotlivé slohy na sebe navazují, takže současný hrad by se mohl stát dokonalou učebnicí hradního stavitelství.

Hrad je ve velmi dobrém stavu a má krásnou malířskou výzdobu interiérů. Jen severní křídlo hradu bylo v době 2. světové války nenapravitelně poškozeno nacistickou armádou.

Návštěvníci na hradě najdou i mnoho kuriozit. Jednou z nich je kamenný stůl v rohu nádvoří, u kterého se chudým rozdávala kaše s medem. Na severní straně si mohou turisté prohlédnout v hradbě uzounkou branku, kterou do hradu vnikla ničivá armáda Švédů.

Majitelem hradu je v současnosti město Strakonice, které zde pořádá mnohé kulturní akce. Hrad je otevřený pro veřejnost od dubna do října.

Fotogalerie - Hrad Strakonice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Strakonice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Strakonice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná vesnická chalupa k pronajmutí s oploceným pozemkem (pergola, gril, ohniště) leží v malé obci v atraktivním na rybníky bohatém jihočeském regionu asi 16 km od Písku.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2415

Prohlíželo 189 lidí

Malá pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) na kraji malé obce v malebné mírně zvlněné krajině nabízející výborné podmínky k cykloturistice 13 km od města Písek.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1127
Strakonický hrad se tyčí na návrší nad soutokem dvou řek Otavy a Volyňky. Patří k nejstarším hradům v Čechách a není proto divu, že zde návštěvníci najdou známky všech stavebních slohů, jak jej majitelé v průběhu dějin přestavovali každý podle svého vkusu. V současnosti jsou v hradu umístěny expozice vlastivědného muzea.

Kompletně zrekonstruovaná velmi pěkná 2-pokojová chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, gril) v tiché uličce v malé obci u Otavské cyklostezky jen 6 km od města Písek.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1466

Pěkně a účelně zařízená chalupa k pronájmu se 2 uzavřenými dvorky a velkou oplocenou zahradou (posezení, stolní tenis, ohniště) se nachází v malebné krajině šumavského předhůří.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1624

Kompletně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, gril) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2016

Prohlíželo 182 lidí

Pěkně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, ohniště) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2297

Prohlíželo 317 lidí

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Prohlíželo 168 lidí

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zastřešená terasa s posezením, zahradní krb) leží v malé obci v podhůří Šumavy jen 5 km od Horažďovic (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2316

Akceptované poukázky a asociace