Zobrazit na mapě

Zámek Červená Lhota

Ve 13. století zde byla vybudována na skále uprostřed rybníka gotická tvrz. O dvě století později ji tehdejší majitelé přestavěli na renesanční zámek a Červená Lhota dostala svou současnou romantickou podobu.

Zámek je opravdu červený a velmi fotogenický, proto sem rády jezdí děti, zamilované páry i filmaři; ti Červenou Lhotu proslavili dnes už legendární pohádkou Zlatovláska.

V zámku je bohatá expozice dochovaného zařízení, renesanční nábytek, nádobí, obrazy, ale hlavně původní zdobená kachlová kamna, z nichž každá jsou malým uměleckým dílem.

Prohlídka zámku je možná od dubna do září. Ale i mimo tuto dobu si přijdou návštěvníci na své. V bezprostřední blízkosti zámku je zámecká zahrada a park; okolo rybníka pak krásným prostředím vede značená stezka, která otvírá vyhlídku na zámek z nejrůznějších úhlů a stojí za to i v zimním období. V létě pak u zámku probíhají různá divadelní přestavení a koncerty.

Fotogalerie - Zámek Červená Lhota

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Červená Lhota je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Červená Lhota je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová prostorná chalupa resp. zcela samostatná část chalupy k pronájmu se společenskou místností (kulečník, stolní fotbálek) a zahradou (bazén, trampolína, posezení, ohniště) leží v malé osadě u lesa.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2363

Kvalitně zařízená novostavba chaty s proskleným štítem, terasou a stylovým interiérem nabízí zážitkové ubytování s překrásným výhledem do krajiny na oploceném pozemku zcela na okraji obce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2310
Pohádkový zámek Červená Lhota nadchne malé i velké návštěvníky. Zámek stojí na ostrůvku uprostřed rybníka, po kterém se mohou návštěvníci povozit na lodičkách. V létě se na zámku pořádají divadelní vystoupení pro děti i dospělé. Není divu, že mnoho snoubenců si volí romantické prostředí zámku Červená Lhota k uzavření sňatku a také filmaři zámek často využívají především při natáčení pohádek.

Prohlíželo 114 lidí

Starší venkovská chalupa k pronájmu s pěkně zrekonstruovaným interiérem a terasou (posezení, gril) leží v malé obci na Táborsku jen 3 km od hradu Choustník.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1863

Prohlíželo 125 lidí

Rezervováno včera

Účelně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola, ohniště) v chatové osadě Švadlačky nedaleko řeky Lužnice (rybaření, přírodní koupání). Okolí je ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2067

Pěkná účelně zařízená chata v ohrazené zahradě (pergola, posezení, krb, ohniště) v chatové osadě u rybníka a jen 300 m od řeky Lužnice (ideální pro rybáře) nedaleko města Soběslav (koupaliště).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1012

Stylová typická jihočeská chalupa se zdobným štítem a kompletně uzavřeným dvorem (vířivka, pergola s posezením, plynový gril, ohniště) leží v malebné oblasti na rozhraní Třeboňska a Táborska.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2320

Jednoduše zařízená chatka s terasou na louce (posezení, ohniště) na kraji obce jen cca. 50 m od řeky Lužnice (možnost rybaření) v krásné přírodě jižních Čech asi 15 km jižně od Tábora.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1013b

Pěkně zařízený mobilní domek přestavěný na zahradní chatku s terasou v malebné lokalitě na louce na kraji obce jen 50 m od řeky Lužnice (rybaření) asi 15 km jižně od historického města Tábor.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1808

Akceptované poukázky a asociace