Zobrazit na mapě

Východní Čechy - Kulturní památky - kam na výlet o dovolené

Při dovolené ve východních Čechách doporučujeme navštívit kulturní památky z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Východní Čechy

V zalesněném údolí řeky Labe nedaleko Dvora Králove nad Labem se díky zajímavému architektonickému ztvárnění nachází jedna z nejkrásnějších přehrad v celé České republice - Les Království.

Poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie byl ještě nedávno odsouzen k zániku. Díky místnímu sdružení však byl kostel obnoven a stal se vyhledávanou zastávkou při putování turistů po Orlických horách.

Nedaleko města králíky se tyčí Mariánský kopec. Na jeho vršku stojí klášterní komplex řádu Redemptoristů ze 17. století. Pro veřejnost je přístupný překrásný monumentální poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie s...

Dominantou obce Kuks je na vršku stojící barokní areál hospitálu s kostelem Nejsvětější Trojice. Založil jej hrabě Antonín Špork na přelomu 17. a 18. století. Vedou k němu schody lemované půvabným vodním chodníčkem. V...

  • 1

Akceptované poukázky a asociace