Nejvyšší horou České republiky je Sněžka, která měří 1602 metrů nad mořem. Tato překrásná dominanta východní části pohoří Krkonoše má tvar trojbokého jehlanu. Vrchol je tvořen svorovou rulou. Severní stráně Sněžky sahají na polskou stranu Krkonoš. Jižní strana vede do Obřího dolu a po skalnatém hřbetu na západě lze dojít k přírodní rezervaci Úpské rašeliniště. V minulosti se zde na Sněžce konaly tábory lidu. Na vrcholku Sněžky bylo postupně vybudováno několik staveb. Na české straně hory stojí horská kaplička Svatého Vavřince z roku 1681 a nová moderní budova poštovny, která byla vybudována na místě původní České boudy. V roce 1900 byla na Sněžce vystavěna meteorologická stanice, ta byla ale po osmdesáti devíti letech činnosti zrušena a její budova zbourána. Na polské straně Sněžky stojí Polská bouda netypického talířového tvaru.

Od roku 2013 vozí turisty na Sněžku nová kabinková lanovka. Původní sedačková lanovka byla v provozu od roku 1949 do září roku 2012, kdy žačala modernizace na kabinkovou lanovku. Lanovka na Sněžku má dva úseky. Přestupní místo je na Růžové hoře.

Fotogalerie - Sněžka

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Sněžka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Sněžka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pravá krkonošská roubená chalupa s infrasaunou a se 2 společenskými místnostmi (výčepní zařízení) na neoploceném pozemku (posezení, gril) zcela na kraji obce pod lesem pod sjezdovkou.

8 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1351

Účelně zařízená chalupa (2 apartmány) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v malé krkonošské vesnici a je ideální pro turisty, cyklisty, houbaře i vyznavače zimních sportů.

0 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2130
Na Sněžku mohou turisté vyjít pěšky po značené trase. Příjemnější je ale vyjet na vrchol lanovkou, která má nástupní stanici v Peci pod Sněžkou a funguje zde již více než šedesát let. Na svazích Sněžky mohou návštěvníci najít některé druhy chráněných rostlin, jako je například rozrazil chudobkovitý či sítina trojklanná. Z vrcholu hory je překrásný výhled na pohoří Krkonoše.

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu se společenskou místností (dětský koutek), oploceným dvorem (posezení, krb) a zahrádkou (houpačky) leží v horské obci v turisty i lyžaři oblíbené oblasti.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1820

Velmi pěkně zařízený bungalov (chata) k pronájmu s terasou (pergola s posezení a grilem) leží na okraji krkonošské obce s okolím vhodným v létě k turistice a v zimě k lyžování (ski areály od 6 km).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9648

Ubytování v nové atraktivní roubené chalupě se stylovým interiérem na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště). Ideální pro turistické výlety po celých Krkonoších. Lyžování od 3 km.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1401

Kvalitně zařízená horská chalupa k pronájmu se saunou a terasou v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, krb) v horské obci v malebném horském údolí u říčky Malé Labe nedaleko lesa.

8 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1527

Překrásná stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (sauna, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) u lesa v atraktivní lokalitě Národního Krkonošského parku.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2028

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Akceptované poukázky a asociace