Zobrazit na mapě

Máchovo jezero

Máchovo jezero leží v romantickém prostředí Libereckého kraje u městečka Doksy nedaleko CHKO Kokořínsko. Tento kraj často navštěvoval básník Karel Hynek Mácha, na jehož památku bylo jezero pojmenováno. V Doksech je Máchův památník v budově bývalého hospitálu. Máchovo jezero leží na místě původního Velkého rybníka, který nechal vybudovat panovník Karel IV. v 2. polovině 14. století.

V současnosti je Máchovo jezero oblíbenou a hojně vyhledávanou rekreační oblastí. Kromě koupání je zde možnost provozování vodních sportů všeho druhu. Krásným zážitkem jsou vyhlídkové plavby lodí.

Koho už omrzí slunění na písčité pláži a koupání v jezeře, může podniknout výlet do okolí na nedaleký hrad Bezděz nebo na zámky Houska a Zákupy.

 

Fotogalerie - Máchovo jezero

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Máchovo jezero je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Máchovo jezero je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371
Vodní plocha Máchova jezera sahá až k městečku Doksy. V květnu se zde každoročně konají slavnosti Otevírání Máchova jezera a na konci srpna festival Mácháč. Máchovo jezero nabízí návštěvníkům možnost příjemného odpočinku v malebné krajině.

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962

Vkusně a moderně zrekonstruovaná roubená chalupa k pronájmu se stylovým obytným pokojem leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, gril, ohniště) v malebné krajině Podještědí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2228

Stylová roubená chalupa s velkou terasou (posezení, gril) leží na velmi pěkném místě ve stráni pod lesem v tiché malé obci v malebné oblasti v Podještědí jen 800 m od místního koupaliště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1937

Stylově zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa s posezením, gril) v obci v atraktivní krajině Lužických hor a je ideální pro rodinnou dovolenou.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2229

Akceptované poukázky a asociace