Zobrazit na mapě

Naučná stezka Vařákovy paseky

Naučné stezky

Mnohotvárnou krajinou Valašska, oblastí v okolí Horní Lidče a Lidečka vede patnáct kilometrů dlouhá naučná stezka Vařákovy paseky.

Na šestnácti informačních tabulích seznámí naučná stezka Vařákovy paseky postupně návštěvníky s přírodou i historií této oblasti. Začíná u vlakového nádraží v Horní Lidči, vede okolo Lančovských rybníků na hřeben Vizovických vrchů. Dále na Vařákovy paseky a kolem Čertových skal na zastávku železnice do Lidečka.

Stezku je možné navštívit od jara do podzimu, ale snad nejkrásnější je cesta začátkem dubna, kdy na loukách okolo Lačnova rozkvétá ohromné množství šafránu bělokvětého. Kromě flóry, fauny a geologie seznámí stezka návštěvníky i s tragickou historií tohoto místa. Koncem války zde byla nacisty vypálena osada Vařákovy paseky a část obyvatel byla popravena v souvislosti s podporou partyzánů.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Naučná stezka Vařákovy paseky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená valašská chalupa v částečně oplocené zahradě (vířivka, terasa s posezením, ohniště, gril) v malé tiché obci pod lesem jen 800 m od krásného koupaliště. Turistika. Cykloturistika.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1474

Pěkně zařízená malá vesnická chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) se nachází na kraji obce v malebné na lesy bohaté beskydské krajině jen 200 m od místního koupaliště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1665
Mnohotvárnou krajinou Valašska, oblastí v okolí Horní Lidče a Lidečka vede patnáct kilometrů dlouhá naučná stezka Vařákovy paseky. Vzhledem k tomu, že stezka překonává jen malé stoupání je vhodná i pro méně zdatné turisty a rodiny s dětmi.

Prohlíželo 126 lidí

Velmi pěkná chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbal) na oploceném pozemku (trampolína, stolní tenis, pergola s posezením, gril) v malé valašské obci obklopené lesy jen 8 km od Vsetína.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1150

Velmi pěkná vkusně zařízená chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (pergola s posezením) na malebném místě pod lesem v blízkosti řeky a cyklostezky Bečvy.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1631

Účelně zařízená chalupa se společenskou místností (stolní tenis) v oplocené zahradě (altán, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v údolí Černého potoka na turistické stezce vedoucí na hřeben Javorníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1830

Nově zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku na horském zalesněném hřebeni v chatové oblasti turistického a lyžařského střediska v těsné blízkosti sjezdovek i turistických tras.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0834

Jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v horách na překrásném místě zcela na samotě ve stráni poblíž lesa s výhledem na beskydské panorama.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2281

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Akceptované poukázky a asociace