Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Edelštejn

Hrady a zámky

Hrad Edelštejn byl vybudován ve 13. století na obranu obchodní cesty z Vratislavi na Moravu a také jako ochrana místních zlatých dolů. Právě tyto doly daly jméno městu Zlaté Hory. Hrad stál ve výšce téměř sedm set metrů. Dnes je možné navštívit už jen zříceninu hradu Edelštejn. Dochovaly se fragmenty hradního jádra, které má tvar nepravidelného lichoběžníku. Vidět jsou fragmenty zdiva válcovité věže s průměrem sedm metrů.

Místo, kde hrad stával, je v současnosti hodně zarostlé stromy, přesto je jeho návštěva zajímavá a již cesta ke zřícenině po lesní stezce je hezkým zážitkem.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Edelštejn je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Edelštejn je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízený dům se dvěmi apartmány k pronájmu s oplocenou zahradou (sauna, zastřešená pergola se zahradní kuchyňkou, gril, ohniště,…) leží v malebné krajině horské obce jen 3 km od Jeseníku.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 23102

Dnes zobrazeno 8x

Rezervováno včera

Účelně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností (krbová kamna) a studánkou leží ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště, gril) jen 9 km od Karlovy Studánky.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2150
Areál hradu Edelštejn stojícího na severní straně Příčné hory nedaleko města Zlaté Hory býval rozdělený příkopem na dvě části, což je patrné ještě dnes na jeho zřícenině. Obytná část měla vybudované masivní opevnění, zatímco hospodářské budovy stály na polovině, která nebyla tak chráněna. Hradní palác, z něhož se dochovaly zbytky obvodových zdí, měl délku 120 metrů a šířku 65 metrů.

Kvalitně zrekonstruovaná prostorná chalupa se saunou v oplocené zahradě (hřiště, pergola, dětský koutek) v tiché podhorské obci jen 2 km od koupaliště a 18 km od Krnova. Cykloturistika.

5 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1343

Velká kvalitně zařízená chalupa (hájenka) k pronájmu se nachází na neoploceném pozemku (krytý zapuštěný bazén, hřiště, altánek, gril) na malebné samotě u lesa a potoka zcela na okraji obce.

8 ložnic / max 21 osob
číslo chalupy: 1735

Dnes zobrazeno 12x

Moderní novostavba chalupy k pronájmu s infrasaunou a zastřešenou terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě s bazénem u řeky v obci s ideálními turistickými a lyžařskými podmínkami v okolí.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1246

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, krb) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě nad městem Jeseník jen 3 km od areálu Priessniztových lázní.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0540

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená velká chalupa k pronájmu se společenskou místností, vířivkou a oploceným pozemkem (bazén, venkovní posezení, krb, ohniště) leží u rybníku v malé jesenické obci.

9 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2287

Pěkná moderní novostavba rekreačního domu k pronájmu se saunou a zahradou (zastřešená terasa, gril, ohniště) leží nedaleko lesa v malebné horské rekreační obci pod Červenohorským sedlem.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 23104

Akceptované poukázky a asociace