Turistická osada Pustevny leží v blízkosti hory Radhošť, která je symbolem Moravskoslezských Beskyd.

Na Pustevny vede sedačková lanová dráha. Její nástupní stanice je nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm v oblasti zvané Ráztoka. Na Pustevnách stojí několik půvabných turistických útulen, které byly ve většině případů vybudovány podle návrhů archtiteka Dušana Jurkoviče. Ty neznámější nesou jméno Libušín a Maměnka. V jedné z nich je také informační středisko pro turisty.

Na Pustevnách je také malé tržiště, kde místní řemeslníci prodávají své výrobky typické pro tuto oblast. Turisté si zde mohou koupit suvenýr v podobě valašky či originální krajinomalby. Mohou zde také ochutnat místní vynikající specialitu valašský frgál, což je velký kulatý koláč s nejrůznějšími náplněmi.

Na Pustevnách stojí také původní historická dřevěná zvonička. Z Pusteven vede turistická trasa po hřebeni Radhoště kolem sochy Radegasta až k dřevěnému kostelu Cyrila a Metoděje.

Fotogalerie - Pustevny

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pustevny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pustevny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354
Pustevny jsou turistické centrum nedaleko památné hory Radhošť. Díky své výhodné poloze a typickým horským stavbám jsou jedním z turisticky nejvyhledávanějších míst v Beskydech. Na Pustevnách je mj. půjčovna horských koloběžek, na kterých mohou návštěvníci podniknout dobrodružnou jízdu po asfaltové silničce dolů do údolí.

Vkusně zrekonstruovaná chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 6 km od turistického střediska Pustevny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1357

Velmi pěkně zařízená chata se saunou a terasou (posezení, krb) na velkém přírodním pozemku na malebné polosamotě u lesa a horského potoka v horském údolí na úpatí hory Radhošť.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1548

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s úžasným výhledem na okolní hory leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, krb, ohniště) na kouzelné samotě v kopcích obklopena lesem.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2353

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Jednoduše zařízená dřevěná chata k pronájmu leží na přírodním neoploceném pozemku (posezení, ohniště, gril) na malebném místě u lesa v chatové rekreační oblasti na úpatí hory Radhoště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1843

Útulná pěkně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném částečně chráněném pozemku (posezení, gril, ohniště) na malebném místě u lesa v chatové rekreační oblasti na úpatí hory Radhoště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1840

Akceptované poukázky a asociace