Zobrazit na mapě

Zámek Hrubý Rohozec

Na skále nad pravým břehem řeky Jizery byl ve 14. století založen rodem Merkvarticů gotický hrad. V období 1534 – 1621 byl postupně zcela přestavěn na zámek.

Na zámku Hrubý Rohozec se mísí čtyři stavební slohy: baroko, renesance, empír a romantismus. Snad právě díky tomu je prohlídka zámku zaměřená na vývoj architektury a stavebních slohů. Dále je zde expozice historického oblečení a nábytku. V areálu zámku je historicky cenná barokní kaple z roku 1675. V zámeckém parku jsou k vidění památné dřeviny. Areál zámku je vyhlášenou národní kulturní památkou.

Fotogalerie - Zámek Hrubý Rohozec

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Hrubý Rohozec je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Hrubý Rohozec je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitní a nadstandardně zařízená rekreační chalupa v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) v malé osadě nedaleko Dlaskova statku a řeky Jizery (400 m).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1147

Prohlíželo 128 lidí

Malá zcela jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě za domem ubytovatele (zapuštěný bazén, posezení, krb, dětské hřiště) na okraji města Turnov jen 3 km od hradu Valdštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1753
Původní hrad z období gotiky byl přestavěn na renesanční zámek. Prohlídka zámku je zaměřena na vývoj stavebních slohů. Návštěvníci si mohou prohlédnout také rozlehlé gotické sklepení a krásnou zámeckou kapli. K zámku náleží park s pěknými romantickými prvky, jako je umělá jeskyně či jezírko. Na Hrubý Rohozec vede naučná stezka z nedalekého Turnova.

Kvalitně zařízená chalupa s prostornou obytnou místností s krbem v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) leží v malebné lokalitě u lesa pod hradem Valdštejn nedaleko skalního města Hruboskalsko.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1702

Moderní stylově zařízená novostavba chaty (bungalovu) k pronájmu se zahradou a terasou (posezení a gril) leží v obci v blízkosti města Turnov (koupaliště) a je ideální pro poznávání krás Českého ráje.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2313

Prohlíželo 116 lidí

Nová kvalitně zařízená chata s moderním interiérem, bazénem a terasou v malém areálu 2 samostatných chat v malé obci jen 2 km od zříceniny hradu Frýdštejn a jen 5 km od Malé Skály. Cykloturistika.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1302

Nová velmi vkusně zařízená chata s bazénem a terasou (posezení, gril) v malém areálu 2 samostatných chat v malé obci jen 2 km od zříceniny hradu Frýdštejn a jen 5 km od Malé Skály.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 0821

Rezervováno včera

Pěkně zařízená novostavba rekreačního domu k pronájmu se zahradou (terasa s posezením, gril) leží na kraji malé obce s výhledem na horu Kozákov jen 1 km od Klokočských a Betlémských skal.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 23101

Dnes zobrazeno 12x

Nová luxusně zařízená chata s krbem a terasou k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, zapuštěný bazén, gril) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1522

Akceptované poukázky a asociace