Zobrazit na mapě

Historické domy Nové město nad Metují

Historické centrum Nového Města nad Metují je vyhlášenou městskou památkovou rezervací od roku 1969.

Stojí zde komplex historických renesančních domů s podloubím vystavěných v první polovině 16. století. Část těchto domů má jednotné průčelí s atikovými štíty. Historicky cenná je také budova bývalé radnice a Hradební dům, v němž je umístěno Městské muzeum.

Na předměstí Nového Města nad Metují stojí původní historické roubené domy, které jsou překrásnou ukázkou lidové architektury 18. století.

Fotogalerie - Historické domy Nové město nad Metují

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Historické domy Nové město nad Metují je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Historické domy Nové město nad Metují je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 107 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, pergola - posezení a krb) leží v chatové osadě u lesa na kraji města jen 2,5 km od místního zámku a jen 8 km od vodní nádrže Rozkoš.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1579

Jednoduše zařízená chalupa s oplocenou zahradou (terasa a pergola s posezením, ohniště, vyžití pro děti) leží v malé obci na Náchodsku nedaleko Pekelského údolí a jen 10 km od vodní nádrže Rozkoš.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2396
V Novém Městě nad Metují je dochováno obdivuhodné množství historických domů. Na hlavním náměstí jsou renesanční městské domy s podloubím a unikátními atikovými štíty. Na předměstí zase mohou návštěvníci obdivovat původní roubené selské domy.

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s částečně oplocenou zahradou (velký zapuštěný bazén, zastřešené posezení, gril, ohniště) leží na kraji malé obce jen 2 km od vodní Nádrže Rozkoš.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 2397

Prohlíželo 96 lidí

Nová kvalitně zařízená chata k pronájmu se stylovou obytnou místností a terasou leží ve velké oplocené zahradě (bazén, trampolína, gril, ohniště) jen 1,5 km od zámku Ratibořice a Babiččina údolí.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2248

Cihlová chalupa s kompletně v selském stylu zrekonstruovaným interiérem, s terasou (posezení) a neoploceným pozemkem (bazén, ohniště) se nachází na polosamotě s pěkným výhledem do okolí.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1643

Rezervováno 17. 3.

Stylová chalupa k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, stolní tenis, hřiště, vyžití pro děti) v horské obci v malebné centrální části Orlických hor (turistika, cykloturistika)

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1928

Prohlíželo 122 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (bazén, finská sauna, zastřešené posezení, gril) leží u lesa na klidném místě zcela na okraji obce v malebné přírodě Orlických hor.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2380

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (pergola s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 8 km od Babiččina údolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1348

Akceptované poukázky a asociace