Rozhledny

Vrch Petřín  vysoký 327 metrů je jednou z nejznámějších dominant Prahy. Podle pověsti právě z tohoto vrchu  věštila kněžna Libuše slávu Prahy. Na Petřín můžeme vyjet lanovkou, která je historickým unikátem.

Celým vrchem Petřín se táhne takzvaná hladová zeď, kterou nechal zbudovat Karel IV. jako opevnění. Jméno hladová získala proto, že na stavbě dostalo práci mnoho nezaměstnaných lidí. Gotická hladová zeď je 10178 metrů dlouhá. 

Nejznámější stavbou na Petříně je bezesporu Petřínská rozhledna, která byla postavena v roce 1891. Je pětkrát zmenšenou replikou Eifelovy věže v Paříži. Z mnoha míst Petřína je nádherný výhled na Prahu. Rozhodně stojí za návštěvu i petřínské bludiště, ve kterém je rovněž umístěn známý obraz Boj Pražanů se Švédy na Karlově mostě.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Petřín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Petřín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína) v chatové oblasti na okraji Prahy s dobrou dostupností do centra (spojení MHD). Aquapark Aquapalace 16 km.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0549

Dnes zobrazeno 9x

Jednoduše a skromně zařízená chata k pronájmu v duchu retro s velkým oploceným pozemkem (posezení, gril) leží na okraji obce jen 200 m od řeky Berounky a cca. 20 km od centra Prahy.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2173
Vrch Petřín s rozhlednou, vysoký 327 metrů, je jednou z nejznámějších dominant Prahy. Podle pověsti právě z tohoto vrchu  věštila kněžna Libuše slávu Prahy. Na Petřín můžeme vyjet lanovkou, která je historickým unikátem.

Účelně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s oploceným dvorem (houpačka, posezení s grilem) a výhledem na královský hrad Karlštejn. Ideální k poznávání krás CHKO Český kras a okolí Prahy.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2158

Kvalitně velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) v malé tiché obci v mikroregionu Ladův kraj jen 20 km od Prahy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1707

Vkusně a útulně zrekonstruovaná chalupa (2 apartmány) k pronájmu s koupacím sudem a posezením s grilem v malebné krajině Ladova kraje jen 5 km od Velkých Popovic (pivovar).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2278

Prohlíželo 129 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chaloupka k pronájmu v oplocené zahradě (nafukovací vířivka, posezení, ohniště) na kraji obce v malebné krajině CHKO Křivoklátsko jen 800 od řeky Berounky.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1660

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Akceptované poukázky a asociace