Zobrazit na mapě

Zámek Hrádek u Nechanic

Romantický zámek Hrádek u Nechanic je díky své podobě někdy nazýván také Malá Hluboká. Vybudován byl v polovině 19. století ve stylu romantické anglické gotiky jako rezidence šlechtického rodu Harrachů. Budova zámku leží uprostřed anglického parku, v němž je v současné době golfové hřiště. V přilehlých lesích je obora pro vysokou zvěř a bažantnice.

Zámek je přístupný pro veřejnost. V zámecké expozici mohou návštěvníci obdivovat dobový nábytek často z italských či rakouských dílen. Expozice připomíná také, že v minulosti na zámku pobývalo několik významných osobností například korunní princ Albert Saský či arcivévoda František d ´Este.

Foto: Zámek Hrádek u Nechanic - archiv Národního památkového úřadu

Fotogalerie - Zámek Hrádek u Nechanic

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Hrádek u Nechanic je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Hrádek u Nechanic je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 377 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) v chatové osadě jen 600 metrů od přírodního koupaliště Dachova v malebné krajině Podkrkonoší.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2361

Prvorepubliková chalupa k pronájmu s kompletně zrekonstruovaným interiérem leží v oplocené zahradě (terasa s posezením a grilem) jen 300 m od místního lázeňského areálu.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2247
Zámek Hrádek u Nechanic je krásná romantická stavba. Právě díky tomu je také často využíván pro natáčení filmů a to filmovými štáby českými i zahraničními. Jedná se o nejvíce navštěvovaný zámek ve východních Čechách. Nechal jej vystavět František Arnošt Harrach. Od roku 1945 je zámek státním majetkem.

Atraktivní prostorný rekreační dům k pronájmu s wellness vyžitím (vířivka, infrasauna) a velkou zahradou (bazén, hřiště, stolní tenis, gril, ohniště, terasa) na kraji obce jen 500 m od hradu Pecka.

3 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1524

Prohlíželo 110 lidí

Pěkná chata s terasou leží v udržované zahradě (částečně živý plot, posezení, gril) v malebné lokalitě na okraji chatové osady nedaleko Novoveského rybníka a lesa v atraktivní oblasti Podorlicka.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1725

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (vířivka, zahradní nábytek, gril, ohniště) v pěkném a klidném prostředí u lesa nad obcí jen 11 km od Safariparku ve Dvoře Králové nad Labem.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0957

Prohlíželo 326 lidí

Luxusní chalupa k pronájmu s bazénem a vlastním wellness (vířivka, infrasauna) leží na částečně oploceném pozemku (krb s udírnou, posezení) v klidné obci jen 7 km od Pecky (hrad, koupaliště).

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2132

Kvalitně zařízená zcela samostatná část chalupy k pronájmu se společenskou místností (kulečník), wellness zázemím (vířivka, sauna) a oplocenou zahradou (bazén, trampolína, hřiště, pergola, gril).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2246

Prohlíželo 122 lidí

Pěkná účelně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, zahradní nábytek, gril) v malé obci v regionu Polabí v atraktivní lokalitě ideální pro cykloturistiku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2012

Akceptované poukázky a asociace