Zobrazit na mapě

Infocentrum jaderné elektrárny Temelín

V renesančním zámku Vysoký Hrádek u Týna nad Vltavou je umístěno informační centrum jaderné elektrárny Temelín, kde probíhají zajímavé exkurze. Ty obsahují přednášku o jaderné elektrárně Temelín, promítnutí 3D projekce, ukázku mlžné komory a prohlídku expozice s výkladem, kde se nacházejí modely, PC programy a grafické panely. 3D promítání filmu Cesta za sluncem probíhá v moderním kinosále.

Exkurze jsou interaktivní s pomocí počítačových animací. Návštěvníci se seznámí s činností jaderné elektrárny. Nejzajímavější částí exkurze je patrně mlžná komora, ve které návštěvníci uvidí, jakým způsobem je prostředí kolem zahlceno částicemi přírodního ionizujícího záření. Otevřeno je celoročně, vstupné je zdarma.

Fotogalerie - Infocentrum jaderné elektrárny Temelín

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Infocentrum jaderné elektrárny Temelín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Infocentrum jaderné elektrárny Temelín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 190 lidí

Pěkná účelně zařízená chata nabízí pronájem v tichém prostředí chatové osady na místě s nádherným výhledem na řeku Vltavu (možnost rybaření a přírodního koupání) jen 4 km od Týna nad Vltavou.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1510

Nově zrekonstruovaná chalupa resp. zcela samostatná část chalupy se stylovou společenskou místnosti, samostatnou zahradou (posezení, krb, dětský koutek) a zapuštěným bazénem na kraji malé obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1331
V renesančním zámku Vysoký Hrádek je umístěno informační centrum jaderné elektrárny Temelín. Probíhají zde zajímavé exkurze, které seznámí návštěvníky s provozem elektrárny a s jadernou energií poutavou formou srozumitelnou i pro děti.

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa s posezením, gril) na okraji rekreační osady v malebném prostředí u řeky Vltavy (ideální pro rybáře).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1761

Nová velmi pěkná chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v chatové osadě u lesa na okraji obce v atraktivní lokalitě nedaleko soutoku řek Vltavy a Lužnice (ideální revír pro rybáře).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2040

Prostorná účelně zařízená novostavba chalupy k pronájmu s kulečníkovou hernou a oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, terasa) leží na okraji obce necelé 2 km od soutoku Vltavy a Lužnice.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2338

Prohlíželo 91 lidí

Jednoduše zařízená dřevěná chata k pronájmu leží v chatové osadě v malebném prostředí u řeky Lužnice (přírodní koupání, rybaření) na neoploceném pozemku (zastřešené posezení, ohniště).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2224

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na kouzelné samotě přímo u rybníka a lesa nedaleko lázeňského města Bechyně. Je ideální pro trávení volného času v přírodě a odpočinek mimo civilizaci.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2317

Prohlíželo 112 lidí

Kompletně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (vířivka, pergola, gril, ohniště) leží na okraji lázeňského města na atraktivním místě v podzámčí jen 100 m od řeky Lužnice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2164

Akceptované poukázky a asociace