Zobrazit na mapě

Muzeum Frenštát pod Radhoštěm

V budově bývalé chlapecké školy ve Frenštátě pod Radhoštěm, která byla postavena v roce 1876, sídlí pobočka Muzea Novojičínska.

Místní Národopisné muzeum se pyšní pěknými expozicemi, které jsou věnovány např. tkalcovství. To spolu s barvířstvím v minulosti poskytovalo obživu velkému množství místních obyvatel. Návštěvníci se v muzeu seznámí s jejich nelehkým životem v této krásné, ale drsné podhorské oblasti.

Jsou zde i informace o místních slavných rodácích, kterými byl například valašský básník Josef Kalus, malíř Břetislav Bartoš či sochař Albín Polášek, který je autorem proslulé sochy Radegasta a sousoší Cyrila a Metoděje na Radhošti. Albín Polášek je také autorem sousoší Boj dobra se zlem, které je umístěno před vchodem do muzea.

V muzeu je zajímavá je i historická expozice, která ukazuje mnoho dokumentů a fotografií z druhé poloviny 19. století, kdy špatná sociální situace v oblasti Frenštátska, přinutila mnohé obyvatele k rozsáhlé emigraci zejména do USA.

Pro veřejnost je muzeum otevřeno celoročně.

Fotogalerie - Muzeum Frenštát pod Radhoštěm

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum Frenštát pod Radhoštěm je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum Frenštát pod Radhoštěm je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628
V Horní ulici ve Frenštátě pod Radhoštěm stojí bývalá chlapecká škola z roku 1876, ve které má sídlo místní Národopisné muzeum. To je jednou z poboček Muzea Novojičínska. V muzeu lze navštivit mj. obsáhlou expozici tkalcovství, které zde mělo v minulosti dlouhou tradici.

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351

Moderní apartmán k pronájmu je umístěn v samostatném designovém objektu se saunou. Leží v oplocené zahradě na kouzelném místě na jižním svahu Ondřejníku s výhledem na panorama Beskyd.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2345

Zrekonstruovaná pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku s terasou (posezení, gril) v rekreační chatové oblasti nad obcí na malebném tichém místě u lesa v samém srdci Beskyd.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2378

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2284

Akceptované poukázky a asociace