Zobrazit na mapě

Vraní skály

Přírodní zajímavosti

V Lužických horách, nad Krásným dolem, blízko Popovy skály se nachází skalní útvar, kterému se říká Vraní nebo Krkavčí skály. Jsou to pískovcové útvary zpevněné čedičem. Právě pro svoji pevnost a členitost jsou tyto skály velmi oblíbené horolezci, kteří tuto lokalitu navštěvují již od konce 19. století.

Trasy výstupů na vrcholky Vraních skal mají několik stupňů obtížnosti. Nejmohutnější skálou je Fellerova věž, nazvaná po žitavském profesorovi, který na její vrchol vystoupil v roce 1884. Většina vrcholů je přístupná pouze s horolezeckým vybavením. Bez něj se dá vystoupit pod vrcholy Šachtových věží. Odměnou za výstup bude pro návštěvníky krásný výhled do okolí přes Krásný důl na zalesněné vrchy, Hrádek nad Nisou i německou Žitavu.

Nejlépe se k Vraním skalám dostanete z Hrádku nad Nisou po značené turistické cestě.   

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vraní skály je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vraní skály je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 108 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (zahradní nábytek, gril) na kraji obce v malebné krajině Lužických hor v česko-německém příhraničí. Ideální k odpočinku i k aktivní dovolené.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0956

Kvalitně zařízená chata ve velké oplocené zahradě (travnatá plocha pro míčové hry, ruské kuželky, zahradní altán, posezení a gril) na kraji tiché obce v malebném česko-německém příhraničí.

4 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1002
V Lužických horách, nad Krásným dolem, blízko Popovy skály se nachází skalní útvar, kterému se říká Vraní nebo Krkavčí skály. Jsou to pískovcové útvary zpevněné čedičem. Právě pro svoji pevnost a členitost jsou tyto skály velmi oblíbené horolezci, kteří tuto lokalitu navštěvují již od konce 19. století.

Účelně a pěkně zařízená poloroubená chalupa se zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce ležící přímo pod horou Ještěd jen 200 m od koupaliště a jen 10 km od centra Liberce. Turistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0844

Prohlíželo 314 lidí

Poloroubená místně typická chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v klidné části obce jen 2,5 km od přehrady Fojtka (koupání) a jen 10 km od Liberce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 0924

Rezervováno 16. 4.

Pěkná jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tichém horském prostředí v blízkosti pouze několika málo dalších chat jen 7 km od centra Liberce (aquapark Bybylon).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1849

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u potoka v obci s možností krásných výletů do Lužických hor, do NP České Švýcarsko nebo do Německa.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2312

Vkusně a moderně zrekonstruovaná roubená chalupa k pronájmu se stylovým obytným pokojem leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, gril, ohniště) v malebné krajině Podještědí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2228

Akceptované poukázky a asociace