Zobrazit na mapě

Skalní město Hruboskalsko

Skalní město Hruboskalsko patří k nejmalebnějším v naší zemi. Je tvořeno pískovcovými útvary pozoruhodných tvarů. Typické jsou vysoké skalní věže dosahující až šedesátimetrové výšky. K nejvyšším a nejkrásnějším patří Maják, Kapelník či Dračí zub. Ve středověku zde bylo vybudováno několik opevněných hradů. Pod jedním z nich, pod zámkem Hrubá Skála, je skalní chodba měřící šedesát pět metrů, která má název Myší díra.

V Hruboskalsku je mnoho krásných vyhlídkových míst. Nejhezčí je Mariánská vyhlídka, ze které se otevírá pohled na Dračí skály a na hrad Trosky. Na skalním masívu zvaném Čertova ruka byly nalezeny pozůstatky lidského sídliště z období 5000 let před naším letopočtem.

Nejzajímavější místa skalního města Hruboskalsko propojuje stejnojmená naučná stezka.

Fotogalerie - Skalní město Hruboskalsko

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skalní město Hruboskalsko je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skalní město Hruboskalsko je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkný bungalov leží na velkém oploceném pozemku (plocha pro míčové hry, stolní tenis, pergola s posezením, gril) přímo pod zámkem Hrubá Skála a jen 500 m od skalního města Hruboskalsko.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 0634

Prohlíželo 172 lidí

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená samostatná polovina chalupy se samostatnou oplocenou zahradou (bazén, trampolína, posezení, ohniště) na krásné polosamotě u lesa jen 2 km od zámku Hrubá Skála.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9925
Přírodní rezervace Hruboskalsko má rozlohu sto dvacet hektarů. Toto skalní město je oblíbené mezi horolezci. Velmi pěkné je ale i pro pěší turistiku. Vede tudy naučná stezka, která návštěvníkům ukáže nejzajímavější místa, pozoruhodné skalní útvary, jeskyně a pěkná vyhlídková místa.

Kvalitně zařízená chalupa s prostornou obytnou místností s krbem v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) leží v malebné lokalitě u lesa pod hradem Valdštejn nedaleko skalního města Hruboskalsko.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1702

Rezervováno 17. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, trampolína) v chatové osadě na atraktivním místě s úžasným výhledem na hrad Trosky a jen 300 m od Boreckých skal.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1825

Velmi atraktivní prostorný apartmán v podkroví chalupy ve velké zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1313b

Prohlíželo 149 lidí

Nová luxusně zařízená chata s krbem a terasou k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, zapuštěný bazén, gril) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1522

Malý kvalitně zařízený apartmán s terasou (posezení, gril) v přízemí velké chalupy na kraji obce v malebné přírodě Českého ráje jen 200 m od koupaliště. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1313a

Rezervováno 16. 3.

Kvalitně zařízená rekreační chalupa v částečně oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště) leží na okraji malé obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého ráje (skalní města, hrady, zámky).

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1826

Akceptované poukázky a asociace