Zobrazit na mapě

Zámek Moravský Krumlov

Hrady a zámky

Poslední větší úpravy zámku v Moravském Krumlově byly provedeny v 18. století, kdy zámek vlastnili Lichtensteinové. V té době byl založen i krásný anglický park.

Na stavu zámku, ale i celého města se pak neblaze odrazilo to, že zde za napoleonských válek tábořilo 10 tisíc francouzských vojáků a v roce 1866 tudy prošlo rakouské a pruské vojsko po bitvě u Hradce Králové. Tato událost přinesla velké škody, včetně toho, že do města vojsko přineslo choleru. Posledními majiteli zámku byli Kinští.

Po druhé světové válce byl zámek znárodněn a vzhledem k tomu, že ho postupně užívala armáda, různé podniky, byl zde internát a učňovské dílny, není zámek v dobrém stavu. V roce 1992 byl neúspěšně zprivatizován. V zámku byla vystavena Muchova Slovanská epopej, o jejíž umístění je však veden soudní spor a expozice je momentálně uzavřena. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Moravský Krumlov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Moravský Krumlov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 119 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (velká pergola s posezením, gril, ohniště) na malebném místě na polosamotě zcela na okraji obce v atraktivním regionu Znojemska.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1954

Pěkná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa sposezením, ohniště, vyžití pro děti) na malebném místě zcela na kraji obce jen 5 km od Moravského Krumlova.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0807
Předchůdcem zámku Moravský Krumlov byl hrad vybudovaný v těchto místech ve 13. století. Hrad byl postupně upravován a v době husitských válek jej dal tehdejší majitel k dispozici husitům. Později, v 16. století, kdy panství přešlo do majetku pánů z Lipé, byl hrad přestavěn na renesanční zámek.

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Hájenka resp. samostatná účelně zařízená podkrovní část hájenky s terasou (posezení) na oploceném pozemku (hřiště, šipky, ohniště) na malebné polosamotě obklopené lesem. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0902

Prohlíželo 147 lidí

Stylová chalupa se společenskou místností s kulečníkem, s uzavřeným dvorem (stolní tenis, posezení, ohniště) a s oplocenou zahradou (plocha pro míčové hry) k pronájmu v malé obci na Znojemsku.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1609

Kvalitně zařízená chata k pronájmu se zastřešenou terasou (posezení, gril) leží na okraji vinařské obce v atraktivní lokalitě pod Pálavou nedaleko od Novomlýnských nádrží. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2402

Rezervováno 27. 3.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (posezení, gril) v atraktivní lokalitě jen 500 m od přehrady Nové Mlýny, 3 km od aquaparku v Pasohlávkách a 7 km od Pálavy.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1304

Akceptované poukázky a asociace