Zobrazit na mapě

Kostel sv. Václava ve Staré Boleslavi

Památky

Kostel Svatého Václava ve Staré Boleslavi je jedním ze symbolů České země. Jsou v něm uloženy ostatky českého knížete a světce Svatého Václava. Tato bazilika prošla v průběhu historie mnoha úpravami. Její dnešní podoba je převážně v románském slohu.

Na místě dnešního kostela Sv. Václava byl původně kostel Svatého Kosmy a Damiána, který založil kníže Břetislav jako prosbu za odpuštění za dobyvatelskou výpravu do sousedního Polska. Před vraty tohoto kostela byl zákeřně zavražděn český kníže Václav. Původní kostel byl začleněn do pozdější stavby nové baziliky, která byla zasvěcena právě Svatému Václavu. Kostel Svatého Václava byl oblíbeným poutním místem otce vlasti krále Karla IV., který zde položil základ tradici zpívané Bohoslužby u oltáře Svatého Václava. Kostel utrpěl velké škody v dobách husitských válek a třicetileté války. Na počátku 20. století proběhly velké opravné práce.

Kostel Svatého Václava je významným českým poutním místem. V roce 2009 u příležitosti Dne české státnosti toto místo navštívil papež Benedikt XVI., aby vzdal úctu ostatkům patrona Země České  knížete sv. Váslava.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kostel sv. Václava ve Staré Boleslavi je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kostel sv. Václava ve Staré Boleslavi je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962
Kostel Svatého Václava ve Staré Boleslavi je jedním ze symbolů České země a významným poutním místem. Jsou v něm uloženy ostatky českého knížete a světce Svatého Václava. Tato bazilika prošla v průběhu historie mnoha úpravami. Její dnešní podoba je převážně v románském slohu.

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Prohlíželo 100 lidí

Kvalitně velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) v malé tiché obci v mikroregionu Ladův kraj jen 20 km od Prahy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1707

Jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína) v chatové oblasti na okraji Prahy s dobrou dostupností do centra (spojení MHD). Aquapark Aquapalace 16 km.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0549

Vkusně a útulně zrekonstruovaná chalupa (2 apartmány) k pronájmu s koupacím sudem a posezením s grilem v malebné krajině Ladova kraje jen 5 km od Velkých Popovic (pivovar).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2278

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Dnes zobrazeno 14x

Jednoduše a skromně zařízená chata k pronájmu v duchu retro s velkým oploceným pozemkem (posezení, gril) leží na okraji obce jen 200 m od řeky Berounky a cca. 20 km od centra Prahy.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2173

Akceptované poukázky a asociace