Zobrazit na mapě

Zámek Náměšť na Hané

Hrady a zámky

Zámek Náměšť na Hané je půvabná raně klasicistní stavba z poloviny 18. století. Leží uprostřed romantického zámeckého kruhového parku. Z toho vedou do čtyř stran aleje s lípami, které dosahují stáří dvě stě let.

V zámku jsou neobyčejně zajímavé expozice. Jedna z nich ukazuje vývoj dětských kočárků od prvních historických kusů vyrobených ze dřeva až po kočárky z konce minulého století. Jsou zde i kočárky, které mají místo koleček malé lyže na procházky zimní krajinou. Unikátní je výstava biskupských a arcibiskupských kočárů. Dále je v zámku sbírka vzácného míšeňského porcelánu.

V červnu zde tradičně probíhá akce pro děti Z pohádky do pohádky a v srpnu se konají Hanácké slavnosti. Pro veřejnost je otevřeno od dubna do října, v prosinci se konají speciální prohlídky Vánoce na zámku.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Náměšť na Hané je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Náměšť na Hané je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), zastřešenou terasou a grilem leží na oplocené zahradě na klidném krásném místě u lesa na okraji obce.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2330

Dnes zobrazeno 10x

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s terasou (posezení, gril) a stylovou obytnou místností s krbem leží v kouzelné kopcovité krajině Drahanské vrchoviny jen 14 km od hradu Bouzov.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2331
V Náměšti na Hané stojí na místě původního hradu klasicistní zámek s krásným parkem a zajímavými interiéry. Kromě klasických prohlídek se zde konají nejrůznější akce. Pro děti jsou zde pořádány pohádkové dny, pro dospělé pak například o Vánocích prohlídky s ukázkou zámecké historické vánoční výzdoby.

Dnes zobrazeno 9x

Kvalitně zařízený prázdninový bungalov (chata) k pronájmu leží zcela na okraji obce v oplocené zahradě (terasa s posezením, ohniště) jen 200 od lesa, 1 km od koupaliště a 6,5 km od hradu Bouzov.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2001

Pěkná účelně zrekonstruovaná chata k pronájmu v tichém prostředí malé chatové osady nedaleko lesa na úpatí Drahanské vrchoviny jen 200 m od místního koupaliště a jen 10 km od Boskovic.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1458

Prohlíželo 104 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Kvalitně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (vířivka, sauna, posezení, gril) leží na okraji rekreační obce na malebném místě u lesa a je ideální pro rodinnou dovolenou po celý rok.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1958

Dnes zobrazeno 14x

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Dnes zobrazeno 9x

Velmi pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) v centru tiché obce jen 2 km od přírodního koupaliště a 22 km severně od Boskovic (hrad, Westernové městečko).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0641

Akceptované poukázky a asociace