Zobrazit na mapě

Mariánské údolí s jeskyní Pekárna

Přírodní zajímavosti

Mariánským údolím, jež je známým oddechovým místem Brňanů, vedou velmi pěkné, dobře udržované cesty. Slouží pěším turistům, cyklistům a částečně jsou využitelné i pro in-line bruslení. Při cestě údolím kolem tří vodních nádrží (U Kadlecova mlýna, Pod Hrádkem, U Muchovy Boudy) si mohou návštěvníci dopřát občerstvení v několika pěkných hospůdkách z nichž nejznámější je Muchova bouda.

V severní části Mariánského údolí se nachází jeskyně Pekárna, která je známá archeologickým nálezem překrásné rytiny bojujících bizonů na koňské kosti. Jedná se o jednu z nejznámějších volně přístupných jeskyní Moravského krasu. Jeskyně dostala jméno podle svého tvaru chlebové pece. Je asi sedmdesát metrů dlouhá a přes patnáct metrů široká. Nálezy svědčící o jejím dávném osídlení pochází z doby asi před padesáti tisíci lety. 

Mariánským údolím vede naučná stezka Údolí Říčky.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Mariánské údolí s jeskyní Pekárna je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Mariánské údolí s jeskyní Pekárna je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608
V malebném prostředí, na jižním okraji Moravského krasu se nachází v bezprostřední blízkosti Brna Mariánské údolí, které je oblíbeným výletním místem obyvatel Brna, ale i turistů. Je to jedno z nejhezčích míst v této oblasti. Údolím protéká řeka Říčka, na které byly vybudovány tři vodní nádrže, které jsou v létě i v zimě vyhledávaným místem pro sportovní vyžití, ale i pro rybaření.

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514

Prohlíželo 91 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 142 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Pěkná jednoduše zařízená místně typická chata s vinným sklípkem, společenskou místnosti s krbem a malou terasou s výhledem na vinohrady v obci v uličce s vinnými sklepy přímo na cyklostezce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1582

Akceptované poukázky a asociace