Zobrazit na mapě

Botanická zahrada Liberec

Parky a zahrady

Botanická zahrada v Liberci byla založena roku 1956. Díky svým obsáhlým sbírkám je mezinárodně proslulá. Nejvzácnějším exponátem je viktorie královská, což je největší leknín světa, který v botanické zahradě v Liberci již od roku 1956 každoročně v létě rozkvétá.

Je zde také bohatá sbírka kaktusů a orchidejí. Unikátem jsou kamélie dosahující stáří až tři sta let. Návštěvníky jistě zaujme velké množství masožravých rostlin. Prohlídku botanické zahrady zpestří malý zoo koutek a v něm akvária a terária.

Nejzajímavější částí botanické zahrady je komplex devíti velkých skleníků, které k sobě těsně přiléhají v zajímavém geometrickém obrazci.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Botanická zahrada Liberec je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Botanická zahrada Liberec je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tichém horském prostředí v blízkosti pouze několika málo dalších chat jen 7 km od centra Liberce (aquapark Bybylon).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1849

Prohlíželo 308 lidí

Poloroubená místně typická chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v klidné části obce jen 2,5 km od přehrady Fojtka (koupání) a jen 10 km od Liberce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 0924
V botanické zahradě čeká na návštěvníky poutavá a zajímavá prohlídka mnoha druhů vzácných rostlin. Milovníky skalniček potěší rozsáhlé alpinium. V devíti zajímavě propojených sklenících je možné obdivovat rozmanité společenství exotických rostlin.

Velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, posezení, ohniště) pod lesem na okraji obce s možností využití víceúčelového hřiště v kouzelném prostředí Jizerských hor.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2336

Prohlíželo 202 lidí

Rezervováno 17. 4.

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril) v romantickém lesnatém prostředí Jizerských hor jen 600 m od rozhledny Slovanka a jen 400 m od ski areálu Severák.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1447

Prohlíželo 110 lidí

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebném prostředí na polosamotě nedaleko lesa přímo na turistické stezce mezi rozhlednami Bramberk a Slovanka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1551

Účelně a pěkně zařízená poloroubená chalupa se zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce ležící přímo pod horou Ještěd jen 200 m od koupaliště a jen 10 km od centra Liberce. Turistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0844

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337

Akceptované poukázky a asociace