Zobrazit na mapě

Dlaskův statek

Jednou z expozic Muzea Českého Ráje je Dlaskův statek, který turisté najdou nedaleko Turnova. Jedná se o vzácně zachovalý typicky pojizerský selský dům, který je vyhlášenou národní památkou.

V budově statku je umístěna výstava, která návštěvníkům přiblíží historii života na venkově v Pojizeří. Na dvoře statku se konají nejrůznější tradiční slavnosti, jako je například oslava masopustu, posvícenská zábava, Velikonoční tradice apod. Stálá expozice bývá doplňována také krátkodobými tématickými výstavami.

Pro veřejnost je otevřeno od března do října.

Fotogalerie - Dlaskův statek

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Dlaskův statek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Dlaskův statek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitní a nadstandardně zařízená rekreační chalupa v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) v malé osadě nedaleko Dlaskova statku a řeky Jizery (400 m).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1147

Prohlíželo 127 lidí

Malá zcela jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě za domem ubytovatele (zapuštěný bazén, posezení, krb, dětské hřiště) na okraji města Turnov jen 3 km od hradu Valdštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1753
Dlaskův statek je jednou z nejpůvabnějších ukázek lidové architektury v naší zemi. Je to roubená budova postavená v roce 1716. Je zde stálá výstava života na vesnici a v letním období tu probíhají ukázky řemesel a lidových tradic. Pro veřejnost je otevřeno od března do října.

Kvalitně zařízená chalupa s prostornou obytnou místností s krbem v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) leží v malebné lokalitě u lesa pod hradem Valdštejn nedaleko skalního města Hruboskalsko.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1702

Prohlíželo 115 lidí

Nová kvalitně zařízená chata s moderním interiérem, bazénem a terasou v malém areálu 2 samostatných chat v malé obci jen 2 km od zříceniny hradu Frýdštejn a jen 5 km od Malé Skály. Cykloturistika.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1302

Nová velmi vkusně zařízená chata s bazénem a terasou (posezení, gril) v malém areálu 2 samostatných chat v malé obci jen 2 km od zříceniny hradu Frýdštejn a jen 5 km od Malé Skály.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 0821

Rezervováno včera

Pěkně zařízená novostavba rekreačního domu k pronájmu se zahradou (terasa s posezením, gril) leží na kraji malé obce s výhledem na horu Kozákov jen 1 km od Klokočských a Betlémských skal.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 23101

Moderní stylově zařízená novostavba chaty (bungalovu) k pronájmu se zahradou a terasou (posezení a gril) leží v obci v blízkosti města Turnov (koupaliště) a je ideální pro poznávání krás Českého ráje.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2313

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (pergola, krb) leží na malebném místě na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje jen 1,5 km od Klokočských skal a jen 2,5 km od rozhledny Kozákov.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1905

Akceptované poukázky a asociace