Zobrazit na mapě

Jurkovičova vila

Nejvýznamnější stavby architekta Dušana Jurkoviče můžeme vidět na Pustevnách, v Luhačovicích nebo v Novém Městě nad Metují. Také v Brně navrhl tento slavný architekt řadu domů. Nejcenější jeho stavbou v moravské metropoli je jeho vlastní secesní vila v brněnské městské části Žabovřesky, kterou si nechal postavit v roce 1906. Koncepce vily vychází z anglické architektury, je ale ovliněna vídeňskou secesí a středoevropskou lidovou tvorbou.

Jurkovič zde se svou rodinou bydlel do roku 1919, kdy vilu prodal. Dům několikrát změnil vlastníky. Od roku 2006 patří vila i její zahrada pod správu Moravské galerie v Brně, která nechala vilu za finanční podpory z Norských fondů zrekonstruovat. Od roku 2011 je vila otevřena pro veřejnost.

Jurkovičovu vilu, která se nachází v brněnské části Žabovřesky v ulici Jana Nečase v blízkosti Wilsonova lesa, lze navštívit po celý rok. Obdivovat lze např. původní ústřední schodišťovou halu, reprezentační část v přízemí i soukromé pokoje v poschodí.

Fotogalerie - Jurkovičova vila

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jurkovičova vila je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jurkovičova vila je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Prohlíželo 104 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Vlastní vila architekta Dušana Jurkoviče je považována za jednu z nejvýznamějších architektonických památek v Brně z přelomu 19. a 20. století. Tato unikátní secesní památka je od roku 2011 přístupná pro veřejnost.

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Prohlíželo 99 lidí

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Rezervováno dnes

Jednoduše zařízený rekreační areál k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a oploceným pozemkem (hřiště, posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u lesa v blízkosti Níhovského rybníka.

11 ložnic / max 38 osob
číslo chaty: 2329

Akceptované poukázky a asociace