Zobrazit na mapě

Klášter Bechyně

Františkánský klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie stojí v Bechyni na okraji města. Klášter založil řád Minoritů ve 13. století. V období husitských bojů byl klášter silně poškozen a opuštěn. Až o mnoho let později na konci 15. století přišli noví řeholníci z františkánského řádu a začali klášter opravovat. To se podařilo i díky pomoci bechyňské šlechty. Klášter byl znovu vystavěn ve stylu pozdní gotiky.

Unikátní jsou zejména vzácné sklípkové klenby kostela a křížové chodby. V roce 1950 byl františkánský řád z kláštera vyhnán státní bezpečností komunistického režimu. Bohužel se již po návratu kláštera církvi po roce 1989 nepodařilo klášter obnovit.

V současné době využívá klášterní prostory základní umělecká škola. V kostele Nanebevzetí Panny Marie se slouží pravidelné bohoslužby. V této době je kostel přístupný i veřejnosti.

Fotogalerie - Klášter Bechyně

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Klášter Bechyně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Klášter Bechyně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 112 lidí

Kompletně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (vířivka, pergola, gril, ohniště) leží na okraji lázeňského města na atraktivním místě v podzámčí jen 100 m od řeky Lužnice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2164

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na kouzelné samotě přímo u rybníka a lesa nedaleko lázeňského města Bechyně. Je ideální pro trávení volného času v přírodě a odpočinek mimo civilizaci.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2317
Františkánský klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie je postaven v pozdně gotickém stylu. V kostele a křížové chodbě se nachází vzácná sklípková klenba. Kostel je přístupný v době bohoslužeb. V budově kláštera sídlí základní umělecká škola, která zde pořádá i kulturní akce.

Prohlíželo 122 lidí

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou leží na neoplocené zahradě (posezení, krb, gril) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě jen 150 m od řeky Lužnice a 6 km od lázní Bechyně.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2163

Pěkná rekreační chata leží na neoploceném pozemku (zastřešené posezení, krb) v tiché chatové osadě v atraktivní lokalitě přímo u řeky Lužnice (ideální pro rybáře a vodáky) jen 6 km od Bechyně.

4 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1712

Prohlíželo 148 lidí

Pěkná rekreační chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v tiché chatové osadě v malebné jihočeské lokalitě přímo u řeky Lužnice (ideální pro rybáře a vodáky) jen 6 km od Bechyně.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1711

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) v chatové osadě pod lesem v atraktivní malebné oblasti u řeky Lužnice (přírodní koupání a rybaření) jen 6 km od Bechyně.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1809

Prohlíželo 103 lidí

Zcela samostatná zadní polovina chalupy k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, ruské kuželky, posezení, zahradní krb) v tiché obci jen 7 km od lázní Bechyně.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 0911

Prohlíželo 91 lidí

Jednoduše zařízená dřevěná chata k pronájmu leží v chatové osadě v malebném prostředí u řeky Lužnice (přírodní koupání, rybaření) na neoploceném pozemku (zastřešené posezení, ohniště).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2224

Akceptované poukázky a asociace